Alabora olan sahil güvenlik botunda şehit sayısı 3’e yükseldi

Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı’na bağlı teknenin Sarayburnu açıklarında kuru yük gemisiyle çarpıştıktan sonra alabora olması sonucu şehit olanların sayısı 3’e yükseldi.

Alabora olan sahil güvenlik botunda şehit sayısı 3’e yükseldi

Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı’na bağlıtekne, henüz belirlenemeyen nedenle bir yük gemisiyle çarpışarak alabora oldu.

 

Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik, Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve deniz polisi ekipleri, çarpışmanın ardından alabora olan sahil güvenlik teknesindeki 7 kişiden 3’ünü kurtardı.

 

Bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sarayburnu açıklarında sahil güvenlik botuyla bir kuru yük gemisinin çarpıştığını belirterek, “Ardından sahil güvenlik teknesi alabora olarak sürüklenmeye başlamış.” dedi.

 

Vali Şahin, çarpışmanın ardından sahil güvenlik teknesinin alabora olarak sürüklenmeye başladığını, Sahil güvenlik, Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve deniz polisi ekiplerinin, sahil güvenlik teknesindeki 3 kişiyi sağ olarak kurtardığını kaydetti.

 

Ekiplerin çalışması sonucu kayıp 2 kişi de bulunarak, denizden çıkarıldı.

 

Kurtarılanlardan Üsteğmen A. Rıza Yücel, Uzman Çavuş Enver Çetin, erler Ayhan Akgönül ve M. Nuri Karaca’nın GATA’da, Astsubay Yavuz Gökhan Şahin ve Uzman Çavuş Bülent Demirkaya’nın Haydaraşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığı, er Sinan Göktaş’ın ise şehit olduğu belirtildi.

Ayrıntılar geliyor..

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X