Alacahırka`ya çocuk ve gençlik merkezi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Alacahırka Mahallesi`ne kazandırılan ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi Toplum Destekli Polislik Alacahırka Gençlik Merkezi`, törenle hizmete açıldı. Çocuk ve gençlik merkezi, bölgede yaşayan gençlerin geleceğinin sağlam temelle

Alacahırka`ya çocuk ve gençlik merkezi
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılış töreninde, kentin geleceğini sağlıklı yetişen bir gençliğin oluşturacağını söyledi. Bursa’da çocuklarla gençlerin eğitimi ile sağlıklı gelişimine çok önem verdiklerini anlatan Başkan Altepe, “Bursa’da şehrin huzuruna yönelik projeleri, tüm kurumlarla elbirliğiyle gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bölge halkının ve toplumun huzuruna yönelik güzel bir projeyi Alacahırka’da gerçekleştiriyoruz. Bu ve bunun gibi faaliyetler sosyal devletin ve sosyal belediyeciliğin de en güzel örneğini oluşturuyor” şeklinde konuştu.
 
Merkezin tefrişatının İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik tarafından alınan hibe proje ile gerçekleştirildiğine değinen Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle merkez, Çocuk ve Gençlik Eğitim Projesi (ÇOGEP) kapsamında sosyal ve kültürel içerikli faaliyetlere ev sahipliği yapacak. Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde belirlenen 21 ilköğretim okulunda eğitim gören dezavantajlı öğrenciler ile çevre halkı aileler bu merkezden yararlanacak” diye konuştu.
 
2015 yılı içinde gerçekleştirilecek faaliyetler kapsamında çevre halkı ve ailelere bilgilendirici seminer ve eğitimler verileceğini hatırlatan Başkan Altepe, öğrencilerin TEOG sınavlarına hazırlanması amacıyla etüt dersleri verileceğini, drama, sosyal ve kültürel faaliyetler, sinema ve tiyatro gösterimleri yapılacağını da sözlerine ekledi. Büyükşehir Belediyesi bünyesi faaliyet gösteren Çalgıcı Mektebi’nin alt çocuk ve gençlik gruplarının oluşturulması amacıyla müzik sınıfının da merkezde oluşturulacağı belirtildi. Projenin bitimi olan 2016 yılından itibaren merkezin Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmeye devam edeceği de ifade edildi.
 
DEZAVANTAJLI GENÇLER TOPLUMU KAZANDIRILACAK
 
İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da, gençlerin geleceğini önemsediklerini vurgulayarak, “Valilik başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla dezavantajlı gençlerin topluma kazandırılması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu merkez de bu gençlerin topluma kazandırılmalarına, sosyal ve sportif faaliyetlere katılmalarına, vatana ve millete faydalı bireyler olmalarına destek olacak” dedi.
 
Durmuşlar, çalışmalarının Alacahırka ve Yavuzselim’de devam edeceğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X