‘Alarm durumundayız’

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da 2,7 milyon aboneye hizmet veren UEDAŞ’ın Genel Müdürü Mesut Efe, elektrik tüketimi rekor seviyelere ulaşınca hatların yorulduğunu belirterek, ”Ekstra arızaları engellemek adına alarm durumundayız” dedi.

‘Alarm durumundayız’

Efe dün yaptığı açıklamada, hizmet bölgelerinde elektrik tüketiminin, 9 Ağustos Salı günü 39,9 milyon kilovatsaat ile yılın rekorunu kırdığını vurguladı. Olası arızalara karşı 565 araç ile 7/24 sahada olduklarını ifade eden Efe, şunları kaydetti:

”Tüketicilerimize kesintisiz ve kaliteli enerji akışı sağlama hedefiyle planlı bakım, onarım ve yatırım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aşırı sıcaklara karşı da önlemleri yoğunlaştırdık. Bölgemizde klima kullanımında ciddi bir artış gözleniyor. Elektrik tüketimi rekor seviyelere ulaşınca hatlar yoruluyor ve ekstra arızalar gündeme gelebiliyor. Biz de bu arızaları engellemek adına saha ekiplerimiz ve bakım çalışmalarımızla alarm durumundayız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X