Aldığı 2B arazisi göletin içinde çıktı

2B arazilerinin satışı kapsamında Kestel’de aldığı arazi sulama göletinin içinde çıkan vatandaş, şimdi ne yapacağını bilemiyor.

Aldığı 2B arazisi göletin içinde çıktı

AYKUT GÜNGÖR

 

Servis şoförü Ümit Asmafiliz, 2B arazilerinin satışa çıktığı 2013 yılında Kestel’e bağlı Aksu Köyü Çampınarı mevkiinde bulunan şeftali bahçesinin yakınlarındaki 3 dönüm tarlayı 10 bin lira ödeyerek Kestel Mal Müdürlüğü’nden satın aldı. Asmafiliz, geçtiğimiz ay tarlayı satmak istediğinde ise büyük bir şok yaşadı. Tapu Müdürlüğü’ne gittiğinde kendisine satın aldığı arazinin  DSİ’ye ait Uşakpınar Sulama Göleti’nin içerisinde yer aldığı söylendi. 3 yıl önce tarlayı alırken Mal Müdürlüğü’ndeki memurlara arazinin yerini görmek istediğini söylediklerini ancak görevlilerin yoğunluk nedeni ile tarlanın yerini göstermediğini ifade eden Asmafiliz, mağduriyetini gidermek için başvurduğu kurumlardan da olumlu cevap alamadığını kaydetti. Kestel Mal Müdürlüğü ve DSİ’deki yetkililerin sorumluluğu birbirlerinin üzerine attığını dile getiren Asmafiliz, mağduriyetinin giderilmemesi durumunda  DSİ’den suyu boşaltmasını isteyeceğini ya da gölün üzerinde farklı bir işletme ile değerlendireceğini söyledi. Asmafiliz, kendisi gibi 3-4 kişinin daha aynı durumda olduğunu da bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X