Aldığınız karpuzda böyle çatlaklar varsa..

Koklayarak mı alsak yoksa şaplak atarak mı? Hayır! Bu iki yöntem de yanlış olanı…

Aldığınız karpuzda böyle çatlaklar varsa..

kar-003.jpg

Karpuzun ağırlığına dikkat!

Burada önemli olan karpuzun boyutu değil, ağırlığıdır. Küçük karpuz lezzetli olur büyük karpuz kelek olur diye bir genel geçer kural yok. Bildiğimiz bir şey var o da hafif karpuzların henüz tam anlamıyla olgunlaşmamış olması.
 

sap.jpg

Karpuzun sapı önemli

Aldığınız karpuzun sapı yeşilse bu yeni toplandı demektir. Yeşil saplı karpuzlar tam olarak olgunlaşmamıştır.
 

di.jpg

Karpuzun da cinsiyeti vardır

Uzun ve oval karpuzlar erkek, yuvarlak karpuzlar ise dişi olarak bilinir. Erkek karpuzlar daha sulu dişi karpuzlar ise daha tatlıdır.
 

karpiz.png
 

Karpuzdaki çatlaklara dikkat edin

Karpuzda bulunan kahverengi çizikler ve lekeler, karpuz büyürken çiçeğinin arılar tarafından sıkça ziyaret edildiği anlamını taşır. Bu lekeler ve çizikler karpuzun tatlı olduğunun bir göstergesidir.

op.jpg
 

Parlak görünümlü karpuzlara aldanmayın

Donuk renkli karpuzlar daha lezzetli ve daha olgundur.

l-006.jpg

Koklamaya çalışmak da doğru değil

Karpuzu koklayarak olgunluğunu anlamak doğru bir yöntem değildir. Çünkü hemen hemen bütün karpuzlardan o tatlı kokuyu almak mümkün. Bu yöntem yanıltıcı olabilir, aklınızda olsun.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X