Alemdar’dan 24 Temmuz Mesajı

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Adem Alemdar, basında sansürün kaldırılışının 107. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. A…

Alemdar’dan 24 Temmuz Mesajı

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Adem Alemdar, basında sansürün kaldırılışının 107. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Alemdar, özgür yayıncılıkla sorumlu yayıncılık anlayışının birbirine karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Alemdar, 24 Temmuz 1908 tarihinde çıkan gazetelerin, sansür memurlarına verilmeden yayınlanarak sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz gününün Basın Bayramı olarak kutlandığını belirterek, “Haber alma hakkı, ekmek gibi, su gibi en temel insan haklarındandır. Genelde Türk basını, özelde de Anadolu basını gerek Milli Mücadele yıllarında, gerekse tüm kritik zamanlarda milli birlik ve bütünlüğümüzün korunmasında önemli görevler üstlenmiştir. Her ne kadar, meslektaşlarımız zor şartlar altında görevlerini devam ettirseler de Türkiye’de basın organları, her türden düşüncenin ifade edilebildiği özgürlüğe sahiptir. Biz federasyon olarak, mesleğimizin önündeki sorunları tüm platformlarda dile getirmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm meslektaşlarımızın Basın Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi. Türkiye’nin çok kritik günlerden geçtiğini kaydeden Alemdar, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirme görevini etik ilkelerden ödün vermeden yerine getirmelerini, birlik ve bütünlüğümüzü hedef alan mihraklara karşı da uyanık olunmasını istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X