Alevi derneklerinden PKK’ya ateşkes çağrısı

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, ‘Biz Aleviler, sürmekte olan savaşın derhal sona erdirilmesini şart görüyoruz. PKK’dan derhal ve ön koşulsuz ateşkes ilan etmesini istiyoruz’ dedi.

Alevi derneklerinden PKK’ya ateşkes çağrısı

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Düzgün ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, İstanbul Okmeydanı’ndaki Cemevi’nde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında ortak metni okuyan Baki Düzgün, ‘Dağlıca’daki, Iğdır’daki çocukların bizim çocuklarımız olduğunu ve hiçbir amacın bu ölümleri meşru kılmayacağını söylüyoruz. Onun için biz Aleviler, sürmekte olan savaşın derhal sona erdirilmesini şart görüyoruz. PKK’dan derhal ve ön koşulsuz ateşkes ilan etmesini istiyoruz’ diye konuştu. Yaşanan çatışmaları tırmandıracak her türlü adımı kınadıklarını ve sağduyu çağrısı yaptıklarını vurgulayan Düzgün, şunları kaydetti:

SURİYE GİBİ OLURUZ

‘Eğer bu gidişat durdurulamazsa ülkemizin hızla Suriyelileşmeye gittiği gerçeğine karşı her inanç ve kimlikten Türkiyeli anne ve babalara sesleniyoruz. Çözüm Süreci adıyla topluma mal olan, geçen 2,5 yıllık süreç bize gösterdi ki evrensel hukukun ve medeniyetin gereği olarak sorunların müzakere edilmesini kabul etmek çocuklarımızın ölmediği bir ortamın da biricik güvencesidir. Temel ihtiyacımız, sorunlarımızı konuşarak ve elbette ki evrensel hukuk ve medeniyetin yoluyla çözmektir. Bu bilinçle biz Aleviler, her inanç ve kimlikten kardeşlerimize sesleniyoruz. Artık yeter, yeter, yeter…’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X