Ali Ay Bursaspor’un borcunu açıkladı

Başkan Ali Ay, yaklaşan genel kurul öncesi üyeleri mali açıdan bilgilendirmeye başladı. Başkan Ay, ‘Biz göreve geldiğimizde kulübün borcu 100 milyon Euro’ydu. Şuan 85 milyon Euro indi’ diye konuştu. 

Ali Ay Bursaspor’un borcunu açıkladı

AYHAN FİDAN

Bursaspor Başkanı Ali Ay, genel kurul öncesi yaptığı ziyaretlerde üyelere kulübün mali tablosunu da anlatıyor… Borçtan korkmadıklarını anlatan Ay, ‘Biz göreve geldiğimizde kulübün borcu 100 milyon Euro’ydu. Şuan Euro olarak borcumuz 85 milyon Euro. Bütün gelirler ve giderler döviz bazında. İstanbul takımları borcunu döviz olarak açıklıyor. Bizde bundan sonra borcumuzu döviz olarak açıklayacağız. Tabii, borcumuzu yarı yarıya indireceğiz diye söz vermiştim. Ama bazı projelerde yüzdük yüzdük sonuna geldik. Stat ismi hakkıyla ilgili 30-35 milyon Euro olarak düşünüyorum. Bunu verdiğimizde zaten borcumuz otomatik olarak yarıya düşecek’ dedi. 

BÜTÜN OYLARA TALİBİM

‘Satın alınamayacak tek şey tecrübe’ diyen Başkan Ali Ay, şöyle devam etti: ‘Biz o tecrübeyi kazandık. 450 kişilik fabrikayı yönetiyoruz ama maalesef futbolda olaylar çok farklı. İkiyle ikinin dört etmediği tek kurum bence futbol camiası. İyi olur diye alıyorsunuz ama bir bakıyorsunuz faydası olmuyor. Kongrede 4 binin üzerinde üyemiz kullanacak. Ben hepinizin oyunuzu istiyorum. Bundan sonra hem mali tabloyu hem futbolu profesyonel olarak yöneteceğiz. Özellikle daha genç arkadaşlarımızı seçtim. Çünkü Bursaspor’un şuan da ihtiyacı olan proje, çalışmak ve koşturmak. Bu genç arkadaşlar gece gündüz çalışacak ve Bursaspor’u çok güzel yere getireceğiz. Bundan kesinlikle emin olun.’

Gönlüm yerliden yana

Karacabey’deki iftarın ardından Ali Ay ve beraberindeki yöneticiler Görkem Akbaş, Ebubekir Keskin, Erkan Aydemir, Osman Dinsever, Enver Kumova, Onur Özselek, Ömer Faruk Şahin, Hayrettin Gülgüler ve Mustafa Ermiş soluğu Gülbahçe’de aldılar. Burada taraftarın sorularını cevaplayan Başkan Ay, altyapıya verdikleri önemin artarak devam edeceğini söyledi. Yeşil beyaz sevdalılarının teknik direktör adayı ile ilgili sorusuna da Ay, ‘Bizim için hocadan daha önemli olan şey sistem, artık sistemi olan bir takım olmalıyız. Ama gönlüm yerli hocadan yana’ diye cevap verdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X