Ali Ay: ‘Yönetim olarak başarılı değiliz’

‘Borcu düşüremedik’ diyen Başkan Ay: ‘Hata yapmadık diyemeyiz. Çok büyük hayal kırıklığına ben de uğradım. Egolu bir insan değilim. İnşallah borcu Mayıs’a kadar yarıya düşürebilirsek o bile bizim için kar olacak.’

Ali Ay: ‘Yönetim olarak başarılı değiliz’

OLAY TV’nin ekran klasiği FİNAL’in konuğu olan Bursaspor Başkanı Ali Ay, kulübün mali yapısından, transfere, ilk yarı değerlendirmesinden gelecek planlarına dair çarpıcı önemli açıklamalarda bulundu. 

Takımın ilk yarıdaki performansından memnun olduğunu kaydeden Ay, ‘Bazı transferlerimiz takıma geç katıldı. Sakatlıklar da oldu. Beklentim 27-30 puan aralığındaydı ama yine de memnunuz. 25 puan toplamamız yeni kurulan bir kadroya göre başarılı. Üzerimizdeki takımlarla puan farkı da yok. İnşallah bunu ikinci yarıda telafi ederiz” diye konuştu.

ANTRENÖR ÇOK ÖNEMLİ

Camianın geçen sene travma yaşadığını dile geriren Ali Ay, şöyle devam etti: ‘Bir takım için hocanın ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladık. Öncelikle Bursaspor’un başına iyi bir antrenör gelmesini kararlaştırdık. Paul Le Guen Avrupa’da 15-10 antrenörden birisi. Bu sene lig bir tık daha yukarıda. Takımlar iyi transferler yaptı. Herkes herkesi yenebiliyor. Doğru kararlar vermemiz lazım. İkinci yarı daha çetin geçecek. Biz yukarı tutunmaya çalışacağız. Gerekli çalışmaları yapıyoruz.’

KİRALIK DÜŞÜNÜYORUZ

“Artık geçen seneyi unutmalıyız. Ben kafamdan sildim. Çünkü hatırladıkça üzülüyorum. Bu sene hocamızla aynı fikirdeyiz. -Bize direkt oynayacak oyuncu bulabilirsek alalım- diyor. Ben de aynı fikirdeyim. Bu saatten sonra macera aramaya gerek yok. Tabii ki bunun için pamuk ellerin cebe gitmesi gerekiyor. Mali durumu da biliyoruz. Herhalde kiralama yöntemiyle oyuncu alacağız. Önümüzde Dünya Kupası var. Fazla oynamayan oyuncular burada yer alabilmek için uğraşacaklar.” 

GELİR YOK GELİR

Mali tabloda başarılı olmadıklarını söyleyen Ali Ay, “Hata yapmadık diyemeyiz. Ama bunlar futbolda var. Çok büyük hayal kırıklığına ben de uğradım. Egolu bir insan değilim. Yönetim olarak başarılı değiliz. Bir kere borcu indiremedik. İnşallah borcu yarıya düşürebilirsek o bile bizim için kar olacak. Tabii borçların armasında döviz kurundaki artış da büyük etken oldu. Futbolcu transferlerindeki harcamalar da etkiledi. Ben devam edersem çok şey değişecek. Günlük başarıyı düşünmüyorum. Bundan sonrasını düşünüyorum. Çünkü bizim gelirimiz çok fazla değil” ifadelerini kullandı.

Vakıfköy’den memnun değilim

Vakıfköy’den şu anda çok memnun olmadığını belirten Başkan Ali Ay, “Ama değişim 3 günde olacak iş değil. 13-15 yaş grubu iyi. Yeni bir oluşum içine girdik. Ama orada da çok fazla çalışan var diye düşündüm. U21’i feshetmemiz lazım. Onun yerine rezerv lig oluşturulmalı” diye konuştu.

Bursaspor batar!

Mayıs ayındaki kongrede aday olup olmayacağına henüz karar vermediğini ifade eden Başkan Ay, şunları söyledi: “Kafamda netleşen birşey yok. Tek düşüncem ocak ayını geçirmek. Böyle giderse maalesef Bursaspor batar. Gelirleri artıramadık. Siyasilerden, belediye başkanımızdan destek bekliyoruz. Çünkü sanayicileri malasef işin içine çekemedik. Verenlerden Allah razı olsun. Ancak gider çok, gelir yeterli değil. Oturmuş bir sistem var. Biz de devamını sağlamaya çalıştık. Futboldan kazandığımızı diğer taraflara veriyoruz. İşin acı kısmı bu. 17-18 milyon faiz ödüyoruz. 6-7 milyona yakın yapılandırılmış vergi borcu var. Bu ödemeler 2023’e kadar sürecek. Amatör branşlara 15 milyon TL veriyoruz. Stat giderleri ve cezalar var. Bunlar toplanınca futbol takımına az para kalıyor. Bursaspor’un gelirini nasıl artırabiliriz diye uğraşıyoruz. Krediyi tamamen temizlememiz lazım.” 

Aziz ne olacak?

Aziz Eraltay için çıkan haberlere de açıklık getiren Ali Ay, ‘Resmi teklif yok ama kurcalayan çok. Aziz’le ilgili beni tatmin edecek rakam yok ortada. Herkes takas yolunu düşünüyor. Bize nakit lazım. O yüzden bunu düşünmüyoruz. Zaten takasla gelen oyuncular da işimize yaramıyor’ dedi. 

Özlüce Bursaspor’un olmalı

Stat isim hakkı için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Ay, “Stadın şekillenmesiyle elimiz biraz daha rahatladı. İsim hakkı satışı için umutluyum. 3-4 firmayla görüşmeler oluyor. Verilecek rakamlar da büyük rakamlar. Hemen olacak iş değil. O işi çözersek işin yarısını çözmüş olacağız. Arsamız var. 20-25 milyon gibi bir rakamla satılır diye düşünüyorum. Onların yanında birkaç arsa daha var. Konut, benzinlik, depolama alanı da olabilir. Özlüce ile ilgili bir çalışmamız var. Maalesef Özlüce Bursaspor’un malı olması gerekiyordu en başından beri. Öyle olsaydı bunları konuşuyor olmazdık’ şeklinde konuştu.

Şirketimden kırmızı kartı gösterdiler

Bursaspor’a maddi destek sağlamaktan başka çaresinin olmadığını ifade eden Ay, ‘Para vermeseydim Bursaspor daha kötü yerde olurdu. İnsanlar umutla yaşar biz de umutla yaşıyoruz. Şirketimi de riske attım sonuçta. O kadar zengin değilim ama yapılacak başka bir şey yoktu. Artık verecek durumda değilim çünkü şirketimden de kırmızı kartı gösterdiler. Yönetimimizden 2-3 kişiden de destek alıyoruz ama onlarınkini kısa sürede geri veriyoruz’ dedi.

Projeler için uğraşıyoruz

Kendir Yaylası’yla ilgili gelişmeler olduğunu belirten Başkan Ay, “Zemin çalışmaları yapıldı. Çok büyük bir proje. Pazarlık aşamasındayız. 265 bin metrekarelik bir alan. Konaklama olacak. Bursaspor’a iyi bir kalıcı gelir olacak. Onun için uğraşıyoruz. Gököz gerçekleşmedi. Çünkü elimizde bir arsa var. Özlüce’nin taşınması için de ilk önce üzerimize almalıyız. Belediye bize kiralamış burayı. Başbakan yardımcımız ve Maliye bakanımızla belki gelecek hafta görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

Listede kimler var kimler!

Başkan Ay, takviye konusunda iddialı cümleler kullandı. 

Takıma katmayı düşündükleri oyuncularla ilgili durumun da 6-7 Ocak gibi netleşeceğini ifade eden Ay, “Twumasi’yi bezon başında da istedik. Ama Astana Avrupa’da başarılı olunca satmaktan vazgeçti. Biz teklifimizi yaptık. Japonya’dan talep olduğu söyleniyor. Fiyat yukarı çekildi. Olursa olacak olmazsa canımız sağolsun diyeceğiz. Ama listemizde iyi oyuncular var. Moussa Sow da önerildi. Oyuncu önerilir ama alıp almamak bizim elimizde. Teklif verdik gelirse gelir. Kayode, Zeki Çelik ve Poko ile de çalışma yaptık. 6-7 Ocak gibi net birşeyler söyleyebiliriz. Hem sağ açık hem de forvet için taraftarı heyecanlandıracak isimlerle görüşüyoruz” dedi.

Teklif gelirse Jorquera da gidecek

Kadroda düşünülmeyen oyuncularla görüşme yapıldığını söyleyen Ay, “Bu oyuncuların gideri yıllık 3-4 milyonu geçiyor. 5-6 oyuncuyla görüştük ve kamp kadrosuna almama kararı aldık. 5-6 oyuncuyla daha yollarımızı ayıracağız. Onlardan gelir beklemiyoruz. Gönderirken, para verme taraftarı da değiliz çünkü paramız yok. Jorquera da var bunların içinde. Teklif gelirse onunla da yolları ayıracağız. Almaktan çok elimizdeki oyuncularla yollarımızı ayırmak çok daha büyük avantaj diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

14 yabancı çok fazla

Yabancı kuralının da değişmesi gerektiğine inandığını ifade eden Ay, “Kulüpler Birliği toplantısında Ben ve Gençlerbirliği başkanı hariç herkes 14 yabancıdan yana. Sonrasında Cumhurbaşkanımız ve Spor Bakanımız düşürülmesi gerektiğini söylediler. Benim için çok fazla. Altyapıları maalesef gerekli önlem verilmiyor. ‘Bir başkanımız altyapıdan oyuncu mu çıkıyor’ dedi. Ben de ‘bu bizim ayıbımız’ dedim. Bu altyapıya gerekli desteğin verilmediğini gösteriyor. Herkesin kolayına geliyor işin açıkçası. Ama bu nereye kadar gidecek. Bu işin bir de milli takım boyutu var. Sonra milli takım da başarısız oluyor. Bu kulüplerden kaynaklanıyor. Federasyon, Spor Bakanlığı, Kulüpler Birliği bir çalıştay yapacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X