Ali Babacan’dan Bursa mesajları…

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan İl Kongresi’ne katılmak için Bursa’ya geldi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrede konuşan Ali Babacan, Bursa’da betonun yeşilliği boğduğunu vurguladı.

Ali Babacan’dan Bursa mesajları…

Hatice Dal

Ali Babacan, ranta bağlı yapılaşma sebebiyle kentte yaşam kalitesinin gittikçe düştüğünü kaydetti. Ulaşımdan kentleşmeye, afet yönetiminden altyapıya pek çok alanda Bursa’nın sorunları olduğunu belirten Babacan, “Ülkemizin her köşesinde gördüğümüz kötü yönetimin vatandaşa kestiği faturayı Bursa’da da görüyoruz. Kötü yönetimin, maliyetler karşısında üreticiyi yalnız bırakmasına, kaynakların sorunları çözmek için değil, rant sahaları oluşturmak için harcandığına tanık oluyoruz” diye konuştu. Bursa’nın ekonominin can damarı olduğunu söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yaklaşık bir milyon civarındaki çalışan nüfusuyla, ülkenin en önemli üretim merkezlerinden birisi olduğunu dile getirdi.

“HAK ETTİĞİ PAYI ALAMIYOR”

Bursa’nın turizmden hak ettiği kazancı elde edemediğine değinen Ali Babacan, bu güçlü potansiyelin desteklenmesinin tüm ülke için yararlı olacağını söyledi. Turizmde mevsimsel bağımlılığın azaltılması gerektiğine inandıklarını anlatan Babacan, “Termal, sağlık, kültür turizmi gibi alanlara her türlü desteği sağlayacağız. Turizmde yaşanan nitelikli iş gücü sorunu çözeceğiz” dedi. Bursa’nın büyük bir sanayi şehri olduğunu ifade eden Babacan, sanayi bölgeleri ile limanlar arasındaki bağlantının zayıf olmasının, maliyetleri yükselttiğini, kârı düşürdüğünü söyledi.

“ALIM GÜCÜ EZİLİYOR”

Her kesimden insanın gündeminde artan döviz kuru ve ekonomi olduğunu kaydeden Ali Babacan, alım gücünün ezildiğini ifade etti. Vatandaşın Türk lirasına güveni kalmadığını kaydeden Ali Babacan, “Haftanın başında eline geçen para, TL olarak kalsa, hafta sonuna beşte biri buharlaşıyor. böyle bir ekonomi olur mu? Elindeki avucundaki üç beş kuruş ertesi gün erimesin diye gidip döviz almak zorunda kalıyor. Gerçek büyüme, dar gelirli vatandaşları sosyal yardıma muhtaç etmemek, 50 kuruş ucuz diye yağmur altında ekmek kuyruğunda bekletmemektir” diye konuştu.

DEVA’NIN İCRAATLARİ…

Babacan, DEVA Partisi’nin iktidara gelmesi halinde yapacakları icraatları da sıraladı. Tarım ile sanayiyi entegre ederek, yüksek katma değer oluşturacaklarını ifade eden Babacan, “Bütün sanayi bölgelerimizi de demiryollarıyla limanlara bağlayacağız. Daima üretimin yanında yer alacağız.Çiftçinin borçlarını en az 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceğiz. Ziraat Bankası’nı yeniden çiftçinin bankası yapacağız. Hayalimizde, herkesin kendisini özgür ve eşit hissettiği bir Türkiye var. Güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir büyümeyle topyekûn zenginleşeceğiz. Gençlerin kaçmak değil, yaşamak istediği bir Türkiye için çalışacağız. Ülkeyi kutuplara ayırmayacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X