Ali Osman Sönmez anıldı

Duayen iş adamı merhum Ali Osman Sönmez, vefatının 15’inci yılında Emirsultan’daki kabri başında dualarla anıldı.

Ali Osman Sönmez anıldı

Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez’in eşi Ümran Sönmez, oğulları Sönmez Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Sönmez ve Ali Cem Sönmez, Beril Sönmez ile birlikte Ali Osman Sönmez’in kabrini ziyaret ederek dua okudu. Sönmez ailesi, Emirsultan Mezarlığı’nda diğer aile fertlerinin de kabirlerini ziyaret etti. 

Aile adına konuşan Ali Cem Sönmez, “15 sene çok hızlı geçti. Ali Osman Sönmez bu hızlı akan hayata çok şey sığdırdı. Onun yardımseverliğini, işine duyduğu saygı her zaman örnek aldık” dedi.

 

KENTE İZ BIRAKTI

 

İplik, dokuma, havlu, inşaat, yaş sebze ve meyve ihracatı ile uluslararası taşımacılık konularını kapsayan çok sayıda şirket kuran Ali Osman Sönmez, 1972-1995 yılları arasında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanlığı görevini yürüttü. Sönmez aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyeliği, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Başkanlığı, 20. Dönem Bursa Milletvekilliği yaptı. Bursa’da bir çok kez vergi rekortmeni olan Ali Osman Sönmez, kente çok sayıda okul kazandırdı ve hastane yaptırdı.  Ali Osman Sönmez İmam Hatip Lisesi öğrencileri de hayırsever işadamı Ali Osman Sönmez’i unutmadı. Sönmez’in vefatının yıl dönümü dolayısıyla ve 15 Temmuz şehitlerinin de adına hatim duası yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X