Ali Tandoğan: Dost acı söyler

Genç antrenör, “Oyuncu ince icraat yapacak, camiaya kendini gösterecek. Kendilerini imparator gibi görüp ‘şimdi ne yapacağız?’ diyorlar. Paul Le Guen tecrübesindeki birinin futbolcuları birleştirmesi gerekirdi. Bunu yapamadı” diye konuştu.

Ali Tandoğan: Dost acı söyler

Bursaspor’un şampiyon kadrosundaki en önemli isimlerden biriydi o… Performansının yanında tecrübesiyle de hep ön plana çıkan Ali Tandoğan’la TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde biraraya geldik.

Milli takım antrenörleri tarafından 2. Lig takımları arasından belirlenen 23 yaş altındaki oyuncuların maçını izlemeyen gelen genç antrenörle Bursaspor’u masaya yatırdık. Yeşil beyazlı kulübün şuan içinde bulunduğu duruma oldukça üzülen Ali Tandoğan, çözüm yolları içinde ipuçları verdi.

GAYRET GÖSTERDİK

“Bizim yaşadığımız ortam farklıydı” diyen Tandoğan, “O dönem takımda daha çok yerli oyuncu vardı. Bursalı çocuklar çoktu. Taraftarın sahiplendiği bir ortamdaydık. Bursa’da doğmuş kişiler değildik fakat formayı benimsedik. Ben Beşiktaş’tan gelmeme rağmen çok çabuk kaynaşmıştım camiayla. Onlar da bizi içine aldılar. Her geçen gün üstüne koyarak gittik. Şampiyon olduk, 3. olduk, Avrupa’yı son anda kaçırdık ve takımı hep yukarılarda tuttuk. Çabamızı, gayretimizi görünce camia bizi içine almıştı” şeklinde konuştu.

PARA İKİNCİ PLANDAYDI

Şuanki sıkıntıların oldukça büyük olduğunu ifade eden Ali Tandoğan şöyle konuştu: 

“Yöneticiler değişti, çok fazla değişimler oldu. Hedefler büyüdü, beklentiler karşılanamadı. Ciddi bir borç batağının içine girildi. Herkesin bildiği gibi bizler çok fazla para kazanmıyorduk. Hedefimiz ilk önce takımı bir yerlere getirmekti. Para her zaman ikinci plandaydı. Ama sonraki süreçte oyunculara çok büyük paralar verildi. Bursaspor şuan futbolcuların sadece para kazanacağı bir kulüp durumuna geldi.” 

BU ORTAM SAĞLANMADI

“Tekrar aynı duyguları yaşamak için o duyguları yaşayan oyuncuların içinde bulunduğu bir ortam sağlanmalı diye hep söyledik. Ancak nedense hep uzaklaştırılmak istendik. Kendilerinin çok bildiği bir ortam olduğunu düşündüler. Taraftar yapısını bilen, 2009-2010 sezonundaki sistemin içindekilerden bir oluşum olsaydı belki çok daha iyi noktalarda olunabilir. Bu tabii ki benim düşüncem. Ancak Bursaspor’da iş her geçen gün kötüye gidiyor. Doğru tespitler yapılıp, güçlü bir birliktelik sağlayıp iyi bir noktaya gelinebilir.”

Oyuncu önce icraat yapacak

Şon yıllarda Bursaspor forması giyen isimlere eleştiriler de getiren Ali Tandoğan, “Taraflar ne kadar sevse de biz hiçbir zaman egomuzu yükseltmedik. Sadece işimizi yapıyorduk. Şimdiki oyuncu grubuna bakıyorsunuz, yüksek paralar alıyor. Oyuncu ince icraat yapacak. Camiaya kendini gösterecek. Kendilerini imparator gibi görüp ‘şimdi ne yapacağız?’ diyorlar. Para elbet kazanılır. Ancak ilk sıraya parayı koyarsanız bu iş olmaz” diye konuştu.

Paul Le Guen takımı birleştiremedi

Paul Le Guen için görüşlerini paylaşan Ali Tandoğan, “Geçen sezon çok hoca değişti. Şuan takımın başında Paul Le Guen var. Fransa’da iyi işler başarmış kendisi. Ama bu tecrübedeki bir teknik direktörün bu oyuncuları birleştirmesi gerekirdi. Bunu yapamadı. Başarı için ilk önce içerideki sıkıntıların azalması lazım. Futbolcu transfer ederken dikkat etmek gerekir. Ben futbolu bıraktım, antrenörlüğe başladım. 

Şampiyonluk maçlarını internetten açıyorum, oyuncularıma izletiyorum. Hangi duygularla bir yerlere gelindiğini gösteriyorum. Hatırlarsınız, Antalyaspor maçında beyin kanaması geçirdim. 1 saniye ile ölümden döndüm. Ameliyattan çıktım, gittim kuvvet idmanı yaptım. Doktorlar bana ‘Sen rahatsız mısın’ dediler. Böyle sevgimiz vardı bizim işimize. Bu duyguları yaşayacak insanlara ihtiyacı var Bursaspor’un” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X