Alinur Aktaş: ‘Bursamız için ortak akılda buluşacağız’

Recep Altepe’nin istifasının ardından meclis üyelerinin oylarıyla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Alinur Aktaş, Bursa için ortak akılda buluşacaklarını belirterek, “Gönüller yapmaya geldik. Hizmetlerimizle Bursa’yı ihya edeceğiz” dedi.

Alinur Aktaş: ‘Bursamız için ortak akılda buluşacağız’

SEYİT GÜNDOĞAN 

Seçimin ardından başkan seçilen Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada hizmetleriyle Bursa’yı ihya etmeye geldiklerini söyledi.

Bursa’yı tüm dinamiklerle yöneteceklerinin altını çizen Aktaş, “Sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, görüş ve önerileri olan herkesle bu şehri yöneteceğiz. Benim danışmanlarımın bunlar olacağını ifade ediyorum. Her fikre açığız, kapımız herkese açık. Bursamız için ortak akılda buluşacağız. Hem yerel yönetimin özkaynaklarını en iyi şekilde kullanarak, hem de merkezi hükümetten Başbakan Yardımcımız ve milletvekillerimizin desteğiyle hizmet etmek için varız. Yapacağımız çalışmalarda buna şahit olacaksınız’ diye konuştu.

“BURSA‘YA GÖNÜL VERDİK”…

Türkiye’nin zorlu süreçten geçtiğini kaydeden Aktaş, “Anadolu topraklarında bize karşı çirkin senaryoları sergileyen iç ve dış mihraklar yine sahnede. Güçlü Türkiye, güçlü millet profiline tahammülü olmayanlar, birliğimize beraberliğimize kast edenlere, 1071’den beri nasıl tek vücut olduysak, 15 Temmuz’da nasıl tek vücut olduysak, aynı inanç ve ruhla devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz Bursa’ya gönül verdik. Bizler gönülleri kazanmaya, insana değer vermeye, önce insan düsturuyla hizmet etmeye geldik. Bizler hiç kimseyi diğerine üstün görmeden, ötekileştirmeden, ilçe belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle beraber, Bursa’mızı; eldeki kaynakları maksimum kullanarak, çok daha verimli ve kanuni çerçevede ihya etmeye geldik. Bursamızın en ücra köşedeki Zeynep teyzenin duasını almaya, çocukların ve gençlerin desteğine, kadınların yolunu açmaya, özel insanların önündeki engelleri kaldırmaya, tüm hayvan dostlarımıza şefkat elimizi uzatmaya geldik. Biz sahip olduğumuz bu değerlerle Bursa’yız” dedi.

Konuşması meclis üyeleri tarafından ayakta alkışlanan Başkan Aktaş, daha sonra Başkanlık makamına çıkarak burada Başvekili Atilla Ödünç’ten Başkanlık mührünü alarak görevine başlamış oldu.

Başkan Aktaş, ilk Bursa mesaisine sabah namazında Emirsultan’dan başlayacağını ardından Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerini ve çarşı esnafını ziyaret edeceğini hatırlatarak, tüm belediye başkanları ve meclis üyelerini de Emirsultan’a davet etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X