Alinur Aktaş’ın en büyük hayali

Geçen hafta yaşamını yitiren Kadir Topbaş’ın cenaze törenini televizyondan izledim, daha sonra hakkında yazılanları okudum. Yıllarca davasının bir neferi gibi çalıştıktan sonra görev süresinin tamamlanmasına bile izin vermeseler de AK Parti’nin hala Kadir abisiydi. Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal yazdı…

Alinur Aktaş’ın en büyük hayali

İstanbul’da yaşamadığım için bu kente katkılarını tam olarak bilmiyorum Topbaş’ın.

Ancak halk,  başarısız bir belediye başkanını, hele İstanbul gibi bir kentte 2 dönem seçmeyecek kadar bilinçşiz değildir.

Ölümünün ardından, yakınlarının ve gazetecilerin anlattıklarından, görev süresi boyunca çok gündeme gelmeyen bir yönünü öğrendik Topbaş’ın.

Yeşile olan tutkusu, doğa sevgisi, bahçe hayranlığı…

Yurt dışı seyahatlerinde peyzaj harikası çalışmaları gördükten sonra telefonuna sarılıp park bahçeler müdürünü araması, otoban yamaçlarını çimler ve çiçeklerle süslemesi, İstanbul’un parklarını lalezarlarla donatması, ara sokaklara bile erguvan ağaçları dikmesi ve ömrünü yemyeşil bir İstanbul’a adaması…

Kadir Topbaş, işte bu hizmetlerle anılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da bu kenti eskiden anıldığı gibi ‘yeşil Bursa’ya döndürmek için bir hayali olduğunu duyuyorum.

Meslek odası temsilcileriyle sık sık bir araya gelen Aktaş, ‘Yeşil Yol’ projesinden söz etmiş.

Yeşil Yol projesi nedir?

Yeşil Yol projesi şudur:

Mustafa Özdal’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X