Alıştık artık

Bu sezon Avrupa’da set vermeden finale çıkan Bursa ekibi, 3. kupayı da istiyor

Alıştık artık

Voleybolda Avrupa’da zafere bizi alıştıran Büyükşehir Belediyespor, Challenge Kupası’nda Nantes engelini de geçti ve finale yükseldi. Yeşil beyazlılar, 3. kez kazanmak istediği kupada üst üste 2. zaferine ulaşmayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediyespor, Voleybol Sultanlar Ligi’ne çıktığı sezondan bu yana istikrarlı görüntüsünün yanısıra Avrupa’da da başarıya alıştırdı. Challenge Kupası’nda 4. kez mücadele eden Bursa ekibi, 3. kez final oynama başarısı gösterecek.

Yarıfinalde Fransa’nın nantes takımını 2 maçta da 3-0’lık skorlarla geçen yeşil beyazlılar, üst üste 2 olmak üzere 3. şampiyonluk için final oynayacak. Lige çıktığı ilk sezonu 5. sırada bitiren Büyükşehir Belediyespor, CEV Kupası’nda mücadele etmeye hak kazanırken, bu kupada tek maç yapabildi. Ancak, sonraki sezonlarda da ligi 5. sırada bitirmeyi başaran yeşil beyazlılar, Avrupa’da adeta fırtına gibi esti.

4 KEZ KATILDI 3 FİNAL OYNADI

Avrupa’daki ikinci sezonunda Challenge Kupası’nda finale yükselen Bursa ekibi, Rus ekibi Ekaterinburg’a ilk maçta yenilmesine karşın Bursa’daki rövanşta muhteşem bir zafere imza attı. Yeşil beyazlılar, güçlü rakibini taraftarının desteğiyle geçerek Bursa’ya takım sporlarında tarihindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu yaşattı.

Bu kupada bir sonraki sezon yarıfinale kadar yükselen Büyükşehir Belediyespor, Romanya’nın Bükreş takımına elendi. Geçtiğimiz sezon da Challenge Kupası’nda final oynayan Bursa ekibi, Yunan temsilcisi Olympiakos’a deplasmandaki ilk maçı kaybetmesine karşın yine Bursa’da üstünlük sağladı ve 2. kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

RAKİP YİNE OLYMPIAKOS

Büyükşehir Belediyespor, Challenge Kupası’nda bu sezon da şampiyonluğa oldukça yaklaştı. Kupada sırasıyla Lüksemburg’un RSR Walfer, Belçika’nın Charleroi, Belçika’nın Hermes ve yarıfinalde de Fransa’nın Nantes ekipleri ile karşılaşan Bursa ekibi, hiç yenilgi almadan adını finale yazdırdı.

Yeşil beyazlılar, kupa finalinde yine Yunanistan’ın Olympiakos takımıyla eşleşti. Rakibiyle finalin ilk maçını 4 Nisan’da deplasmanda oynayacak Büyükşehir Belediyespor, 11 Nisan’da ise Bursa’da üst üste 2 olmak üzere 3. kez Avrupa şampiyonluğu için sahaya çıkacak.

Yarıfinal rövanş maçında Büyükşehir Belediyespor’u Nantes Konsolosu Ebrar Çubukçu da yalnız bırakmadı. Çubukçu, alınan galibiyetin ardından takıma çiçek vererek oyuncuları kutladı.

Channege Kupası’nda 3. şampiyonluğa yaklaşan Bursa ekibini Fransa’da Nantes karşısında Türk taraftarlar da destekledi.

Avrupa’ya Türk damgası

Türk voleybol takımları, bu sezon Avrupa arenasında gösterdikleri başarılı performansla dikkati çekiyor. Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından bu sezon düzenlenen organizasyonlarda boy gösteren 11 Türk takımından 3’ü finale yükselme başarısı gösterirken, 2’si de Dörtlü Final’e yükselme mücadelesi veriyor.

CEV Kupası’nda kadınlarda Eczacıbaşı VitrA, erkeklerde de Ziraat Bankası finale çıkarken, Büyükşehir Belediyespor da geçen sezon şampiyonluk yaşadığı Kadınlar CEV Challenge Kupası’nda adını finale yazdırdı. Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi’nde VakıfBank ile Galatasaray, Dörtlü Final’e çıkmak için mücadelelerini sürdürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X