Aliyev ve Sarkisyan Yukarı Karabağ için buluşacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Yukarı Karabağ sorununun çözümü için yarın İsviçre’de bir araya gelecek.

Aliyev ve Sarkisyan Yukarı Karabağ için buluşacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Yukarı Karabağ sorununun çözüm süreci kapsamında İsviçre’nin Bern kentinde bir araya gelecek.

En son Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin girişimiyle geçen yılın ekim ayında Paris’te görüşen Aliyev ve Sarkisyan, iki ülke arasındaki çatışmaların sona ermesi ve Yukarı Karabağ sorununun çözümü için bir kez daha masaya oturacak.

Bern kentinde 19 Aralık’ta yapılacak toplantıda, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu Eşbaşkanları Rus İgor Popov, Fransız Pierre Andrieu ve Amerikalı James B. Warlick de hazır bulunacak.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışma: 1 şehit

Öte yandan, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çıkan çatışmada Azerbaycan ordusundan bir asker şehit oldu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, cephe hattında 17 Aralık’ta çıkan çatışmada Taleh Kerimov isimli askerin şehit olduğu bildirildi. Şehit askerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinin iletildiği açıklamada, temas hattında durumun gerginleşmesinden Ermenistan yönetiminin sorumlu olduğu belirtildi. 

Cephe hattında Aralık 2015’te çıkan çatışmalarda Azerbaycan ordusundan bir subay ile iki asker şehit düşmüştü. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X