Aliyev’den barış gücü açıklaması

Aliyev Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Dağlık Karabağ’a barış gücü yerleştirilmesine karşı değiliz” açıklamasında bulundu.

Aliyev’den barış gücü açıklaması

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 27 Eylül’de Dağlık Karabağ’da başlayan çatışmalara ilişkin açıklamada bulundu. Aliyev, “Dağlık Karabağ’a barış gücü yerleştirilmesine karşı değiliz” dedi.

Aliyev, Karabağ’daki Ermenilerin kültürel özerkliğine ilişkin ” Karabağ’daki Ermeniler kültürel özerklik sahibi olabilir” dedi

PAŞİNYAN: DİPLOMATİK ÇÖZÜM YOK

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Facebook hesabı üzerinden Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalara yönelik değerlendirmede bulunmuştu.

27 Eylül’de Dağlık Karabağ’da başlayan çatışmaların diplomatik yolla çözülemeyeceğini belirten Paşinyan, “Şu aşamada krizin diplomatik yolla çözülmesi mümkün değil. Ermenistan tarafı için diplomatik olarak kabul edilebilecek her şey… Azerbaycan tarafı için artık kabul edilemez” açıklamasında bulunmuştu.

NATO’DAN SARKİSYAN’A: TARAF DEĞİLİZ

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i NATO Merkez Karargahı’nda ziyaret etmişti.

Stoltenberg Sarkisyan’a çatışmada taraf olmadıklarını işaret ederek, “Aralarındaki bu sorunu karşılıklı diyalog yoluyla çözmelerini umuyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X