Alkol yasağını böyle anlattılar

Trafikte alkollü araç kullanmanın zorluğunu bu test en güzel biçimde ortaya koydu.

Alkol yasağını böyle anlattılar

SADULLAH ORGAN

İnegöl’de alkolün trafikteki olumsuz yönlerini uygulamalı olarak anlatmak isteyen polisler, ilginç bir yönteme başvurdu. Ekipler, ilçe merkezinde durdurdukları sürücülere önce çikolata ikram etti. Ardından da alkollü araç kullanmanın kazalara davetiye çıkardığının altını çizerek ‘Sakın alkollü halde direksiyon başına geçmeyin’ dedi.

Alkollü araç kullanmanın kişide ne gibi etki gösterdiği ise ilginç bir yöntemle anlatıldı. Polisler, çevreyi alkollü gibi görmeyi sağlayan özel bir gözlüğü sürücülere uzatarak takmalarını istedi. Gözlüğü takanlar düz yolda yürümekte zor anlar yaşarken, kapıyı açmaya çalışan araç sahipleri de anahtarı kilide bir türlü denk getiremedi.

Uygulama bununla da kalmadı. Ortaya bir futbol topu konuldu. Gözlüğü takanların topa ayakla vurması da hiç kolay olmadı. Bu durum gülüşmelere yol açarken, alkollü araç kullanmanın can güvenliğini ne şekilde tehlikeye soktuğu apaçık gözler önüne serildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X