Alkollü sürücülere ceza yağdı

Bursa`da trafik polisleri her gece şehrin bir çok noktasında alkol denetimi yapıyor. Trafik kontrol noktalarında sürücüleri alkol testine tabi tutan ekiplere bazı sürücüler itiraz ederken, bazı sürücüler ise 70 promil alkollü çıkmalarına rağmen içki içmed

Alkollü sürücülere ceza yağdı
Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri tarafından dün gece il genelinde alkol kontrolü yapıldı. Kent Meydanı ve diğer noktalarda yapılan kontrollerde çok sayıda alkollü sürücü yakalandı. Bazı sürücüler, 70 promil alkollü çıkmalarına rağmen buna itiraz etti. Alkollü yakalanan çok sayıda sürücünün ehliyetine el konurken, emniyet yetkilileri uygulamanın sık sık yapılacağını belirtti.
 
Kontrol noktalarında 20 promilin üzerinde alkollü çıkan kamyonet sürücüleri ile 50 promilin üzerinde alkollü çıkan otomobil sürücülerine 700 lira para cezası kesilerek ehliyetlerine 6 ay el konuldu.
 
Geçen ay yürürlüğe giren düzenlemeye göre, sürücünün alkol oranı 50-100 promil arasındaysa, ilk yakalandığında ehliyetine 6 ay el konuluyor ve 700 TL para cezası kesiliyor. İkinci yakalandığında 2 yıl ehliyetine el konuluyor ve 877 TL para cezası veriliyor. Üçüncü yakalandığında ise 5 yıl ehliyetine el konuluyor ve bin 407 TL para cezası kesiliyor. Sürücünün alkol oranı 100 promili geçiyorsa, hakkında 2 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X