‘Allah rızası için bizi CHP, MHP ve HDP’ye muhtaç etmeyin’

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, ülkede istikrarın sürmesi için tek başına iktidarın şart olduğunu söyledi, seçmenlerden, “Allah rızası için bizi CHP’ye, MHP’ye ve HDP’ye muhtaç etmeyin” diyerek destek istedi.

‘Allah rızası için bizi CHP, MHP ve HDP’ye muhtaç etmeyin’

AK Parti Milletvekili ve pazar günkü seçimlerde yeniden aday olan Şamil Tayyar, Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. 2.34 boyundaki Ramazan Karageyik ile de görüşen Tayyar, vatandaşlara hitap ettiği konuşmada çözüm süreci ile birlik ve beraberliği amaçladıklarını hatırlattı ve 7 Haziran’ın ardından tek başına iktidar çıkmayınca terörün hortladığını söyledi. Birbiriyle savaşan IŞİD ile PKK’nın Türkiye’ye karşı bir araya geldiklerini ileri süren Tayyar, “Bunun için bizim birlik olmaktan başka hiçbir çaremiz yok. Bu ülkede yeniden istikrarı yakalayacaksak, bu ülkede terörü sonlandıracaksak bu bizim birliğimizden geçiyor” dedi.

Ortadoğu’da savaşın sürdüğünü ve bitmesinin istenmemesinin nedeninin silah satışından kaynaklandığını da öne süren Tayyar, “Burada dert başka seni savaştıracak, sana silah satacak. Bu coğrafyada silah firmalarının sattığı silahların toplam tutarı 120 milyar dolar. Sen savaştıkça adam silah satıyor. Niye Avrupa ülkeleri birbiriyle savaşmıyor? Niye silahı orada pazarlamıyorsun? Bizim bunlara bir cevap vermemiz lazım” diye konuştu.

Ülkede yeniden birlik ve beraberliğin istikrar ile yakalanacağını ve bunun için 1 Kasım seçimlerinde herkesin vicdanlı davranmasını isteyen Tayyar şöyle dedi:

“7 Haziran’dan sonra yaşadıklarınızı hatırlayın. Ne olur Allah rızası için herkes elini vicdanına koysun. Bir tartsın, biz nerde hata yaptık? İçeride, dışarıda ne oluyor? Bunun muhasebesini yapsın, oyunu ona göre versin. Ama yarın bir gün bu ülke bir iç savaşa sürüklenirse, ekonomik dengesi bozulursa herkes bunun altında kalır. Sizde kalırsınız biz de kalırız. Allah rızası için bizi CHP’ye, MHP’ye ve HDP’ye muhtaç etmeyin.”

Tayyar, konuşmasının ardından çeşitli partilerden Ak Parti’ye katılanlara rozetlerini taktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X