Alman askerlerine ‘şeriat sürprizi’

Ankara-Berlin hattındaki gerilim nedeniyle İncirlik Üssü’nden ayrılarak, Ürdün’e giden Alman askerleri şimdi de ‘şeriat kurallarıyla’ yüz yüze geldi.

Alman askerlerine ‘şeriat sürprizi’

Almanya’nın saygın haber dergilerinden Spiegel, Türkiye’den Ürdün’e giden Alman askerlerinin bu ülkede şeriat kanunlarına dokunulmazlık istediği ve Almanya-Ürdün hattında bunun müzakeresinin yaşandığı ortaya çıktı.

Şeriat kurallarının kısmen geçerli olduğu Ürdün’de Berlin, askerlerine tam dokunulmazlık isterken Ürdün yönetiminin bu denli geniş çaplı bir dokunulmazlık vermeye sıcak bakmadığı kaydedildi. Alman ordusu, Eylül ayında ekipman ve tornadolarını Ürdün’e göndermeye hazırlanırken, tornadoların Ekim ayında IŞİD’e karşı hava saldırısında kullanılması bekleniyordu.

KATAR ÖRNEĞİ

Almanya bunun gibi bir duruma ilk defa şahit olmuyor. Bundeswehr geçtiğimiz yıl Katar’daki IŞİD karşıtı koalisyonda yer alan askerlerine dokunulmazlık istemiş fakat Katar yönetimi özel bir öneride bulunmuştu. Buna göre yasaları çiğnediği düşünülen Alman askerlerinin Katar mahkemesine çıkmak yerine Almanya’ya gönderilmesi ve sınırdışı edilmesi  konusunda karar kılınmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X