Siemens, Almanya’da faaliyete geçmesinden 9 yıl gibi kısa bir süre sonra Anadolu topraklarına geldi. Osmanlı İmparatorluğu’nda 1856’da ilk telgraf sistemini ve 1881’de ilk telefon hattını kuran, 1906’da Dolmabahçe Gazhane’de ilk enerji santralini hayata geçiren şirket, genç Türkiye Cumhuriyeti’ni buhar makinesi, dinamo, X-ray cihazı gibi ürün ve çözümlerle tanıştırdı.
Şirket, Türkiye’nin ilk hidroelektrik santrali, ilk hızlı treni, ilk LEED Gold sertifikalı tesisine de imza attı. Geleceğe ve yeniliğe odaklanan Siemens, günümüzün en önemli kavramı olan dijitalizasyonda dönüşüme liderlik ediyor.
KATKIMIZ DEVAM EDECEK
Kendisini ‘Alman kökenli bir Türk şirketi’ olarak tanımlarken, güvenini sürdürdüğü Türkiye’yi 30 lider ülke arasında konumlandıran Siemens, Türkiye’ye yatırım yapmaya, ekonomiye ve topluma katkı sunmaya devam ediyor. Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Gelis, Siemens olarak Türkiye’nin ekonomisine, doğrudan, dolaylı ve teşvik edilen olmak üzere yıllık 3,2 milyar lira tutarında katkı sağladıklarını bildirdi. Türkiye’de 3 bini doğrudan olmak üzere yaklaşık 40 bin kişiye istihdam sağladıklarını belirten Gelis, ”Gelecek dönemde de Türkiye’nin gelişimine katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.