Almanya Dışişleri Bakanı Kenya’da

Almanya, Kenya’ya 2014-2017 yılları arasında uygulanacak projeler için 341 milyon dolar fon sağlayacak

Almanya Dışişleri Bakanı Kenya’da

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Kenya’nın başkenti Nairobi’deki temasları kapsamında Kenyalı mevkidaşı Emine Muhammed ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Muhammed, iki ülke arasındaki işbirliğinin son 50 yılda artarak devam ettiğini belirterek, “Almanya, 2014-2017 yılları arasında ‘Kenya’nın 2030 vizyonu’ ismini taşıyan ikinci orta vadeli planın uygulanması için 341 milyon dolar bağışta bulunmayı taahhüt etti” dedi.

Muhammed, Almanya’nın 2010-2013 yılları arasında da Kenya’nın kalkınması için 443 milyon dolar finansman sağladığını kaydetti.

Muhammed ayrıca 2008’de 35 milyon dolar olan Kenya’dan Almanya’ya ihracatın 2013’te 89,7 milyon dolara, Almanya’dan ithalatın ise aynı dönem içinde 295 milyon dolardan 405 milyon dolara yükseldiğini belirterek, oluşan 317 milyon dolarlık ticaret açığının daha fazla ihracatla kapatılabileceğini dile getirdi.

Steinmeier ise Kenya’nın geçen cuma ev sahipliği yaptığı Doğu Afrika Topluluğu (EAC) zirvesine işaret ederek, Kenya’nın bölgesel işbirliğini güçlendirmeye devam ettiğini söyledi.

Bölgesel düzeyde işbirliğine gidilebilecek her alanda daha fazla çalışma görmek istediklerini kaydeden Steinmeier Kenya’ya destek olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X