Almanya: Erdoğan önemli bir misafir

Türkiye ile Almanya arasında G20 Zirvesi öncesi gerilen ilişkiler, dün Berlin’den yapılan farklı bir açıklamayla biraz olsun yumuşadı.

Almanya: Erdoğan önemli bir misafir

Alman hükümeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘önemli bir misafir’ olduğunu ve zirveye katılımının hoş karşılandığını açıkladı.

Gelecek hafta yapılacak G-20 Zirvesi öncesinde iplerin gerildiği Ankara-Berlin hattında dün farklı bir açıklama geldi.

Almanya hükümet sözcüsü Steffen Seibert, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli bir misafir olduğunu vurguladı ve zirvede hoş karşılanacağını belirtti. 

Alman medyası, Erdoğan’ın 60’ı polis 250 kişilik bir heyetle zirveye katılacağını bildirdi.

Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in , 7 – 8 Temmuz tarihlerinde G-20 Zirvesi için Hamburg’a gidecek olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türklerle bir araya gelmesine izin verilmeyeceğinin belirtmişti. Bunun ardından karşılıklı sert açıklamalar nedeniyle iki ülke arasındaki ilişkiler gerilmişti. 

BÜYÜKELÇİLİKLER BİLGİLENDİRİLDİ 

Dışişleri Bakanlığı ise, Türkiye ile yaşanan krizden sonra, bundan sonra benzer sorunların olmaması için Avrupa Birliği üyesi ülkeler dışında gelecek siyasetçilerin Almanya’da miting benzeri siyasi etkinlik yapmasını sınırlayacak bir genelge yayınladı.

Berlin’deki diplomatik temsilciliklere gönderilen ve “derhal geçerli” ibareli genelgede, Almanya’da siyasi etkinlik planlayan siyasetçiler için, etkinlikten en geç 10 gün önce yazılı başvuru gerektiği, ancak etkinliklere siyasetçinin ülkesindeki seçimlere üç ay kala izin verilmeyeceği bildirildi.

Genelgede, yabancı politikacıların Almanya’daki etkinliklerinin “Alman anayasa hukuku kapsamında ve toplumsal güvenliği tehlikeye sokmayacak içerikle” düzenlenebileceği de vurgulandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X