Almanya ile kriz kapıda

Almanya, DEAŞ’la mücadele kapsamında İncirlik’te bulunan Tornado tipi keşif uçaklarının aldığı görüntülere tam erişim için Türkiye’den gelen talebi reddetti.

Almanya ile kriz kapıda

Almanya Savunma Bakanlığı, istihbarat paylaşımı talebine karşılık verilmeyeceğini açıkladı. Savunma Bakanlığı sözcüsü, keşif uçaklarının aldığı görüntüleri ‘sadece DEAŞ karşıtı koalisyonla’ paylaştıklarını söyledi, parlamentonun kendilerine verdiği yetkinin bu kapsamda olduğunu vurguladı.  Alman basınına göre, Türkiye bu görüntülerle ‘Kürt hedefleri’ tespit etmeyi planlıyordu. 

Der Spiegel dergisinin haberine göre görüntülere doğrudan erişim talebi bir Türk general aracılığıyla iletildi. Haberde tuğgeneralin, İncirlik’teki Alman birlikleri için planlanan yenileme çalışmalarına da ancak görüntü paylaşımı karşılığında izin verileceğini söylediği belirtiliyordu. Spiegel, Alman makamlarının iç yazışmalarında bu talebi ‘şantaj’ olarak değerlendirdiğini yazdı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X