Almanya ile Rusya arasında kriz diyaloğu

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna ve Suriye krizlerini görüşmek üzere dün Rusya’nın Yekaterinburg kentinde Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü.

Almanya ile Rusya arasında kriz diyaloğu

Alman bakan ile görüşen Sergei Lavrov, Ukrayna hükümetine Minsk anlaşmasını hatırlattı. Rus bakan ayrıca ülkesinin dünyadan izole olmaya niyetli olmadığını belirterek Batı ile ilişkilerin er ya da geç normale döneceğini söyledi. Lavrov ikili ilişkilerin önemine de işaretle, ‘Almanya ile Rusya arasındaki ilişkilerin altın çağını yaşadığının’ söylenemeyeceğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı ‘Bunda Rusya’nın suçu olmamakla birlikte Almanya ile ilişkilere büyük önem atfettiklerini ve gençlerle temas kurulmasının ilişkilerin geleceği açısından önemli olduğunu’ söyledi. 

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier de Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin yeniden artmasından endişe duyduğunu dile getirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X