Almanya İncirlik’ten taşınma hazırlığında…

Almanya’nın İncirlik Üssü’nden çekilmesi için Ürdün, yardıma hazır olduğunu açıkladı. Ürdün Kralı’nın Alman yetkilere ‘her türlü yardım ve desteğe hazır olduklarını’ söylediği belirtildi.

Almanya İncirlik’ten taşınma hazırlığında…

Ürdün’ün Adana’daki İncirlik Üssü’nde konuşlu Alman askerlerinin bu ülkeye taşınması için yardıma hazır olduğu bildirildi.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, Ürdün Kralı Abdullah’ın ‘İncirlik’teki Alman Ordusu’na ait yakıt ikmal uçaklarıyla Tornado tipi keşif uçaklarının Ürdün’e taşınmasının zaruri hale gelmesi halinde her türlü yardım ve desteği vermeye hazır olduklarını belirttiğini’ ifade etti. 

Almanya Savunma Bakanı Von der Leyen geçen hafta cuma günü İncirlik Hava Üssü’ne alternatif olarak gündeme gelen Ürdün’deki Muvaffak Salti Askeri Üssü’nü ziyaret etmiş, cumartesi günü de Kral Abdullah ile görüşmüştü.

UMDUĞUMDAN İYİ BİR TABLO

Savunma Bakanı Ürdün’deki hava üssünü ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, ‘Üs ile ilgli umduğundan daha iyi bir tablo ile karşılaştığını’ belirtti.  Savunma Bakanı, Alman Ordusu’ndan bir uzman heyetin de Ürdün’deki hava üssünün Alman askerleri için uygun olduğu görüşünde olduğunu vurguladı. 

Türkiye, Alman Federal Savunma Komisyonu üyesi vekillerin İncirlik Üssü ziyaretine onay vermemişti. Almanya Başbakanı Angela Merkel de İncirlik’ten çekilebileceklerini belirterek “Alman askerleri için İncirlik Üssü’ne alternatifleri değerlendirmek zorundayız. Ürdün bir ihtimal olabilir” demişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X