Almanya loto şampiyonu

Almanya, 100 bin eurodan fazla büyük ikramiye kazanan ülkelerin başında 55 büyük ikramiyeyle Avrupa Loto Şampiyonu oldu.

Almanya loto şampiyonu

17 Avrupa ülkesi içinde Finlandiya, Fransa, Almanya, İtalya, Estonya, İspanya, Danimarka, Letonya, Litvanya, İzlanda, İsveç, Norveç, Hollanda, Hırvatistan, Macaristan, Slovenya, Çekoslovakya Loto İdareleri’nin ortak hazırladıkları ‘Avrupa Lotosu’ (Euro Jackpot) 2015 yılının ilk altı ayında 115 kişiye büyük ikramiye kazandırdı. 100 bin Euro’dan fazla büyük ikramiye kazanan ülkelerin başında 55 büyük ikramiyeyle Almanya Avrupa Loto Şampiyonu oldu. Almanya’da büyük ikramiye kazananlar içinde 8 kişi milyonluk büyük ikramiyeyle milyonerler listesine girdi. 

Avrupa’da büyük ilgi gören ‘Avrupa Lotosu’nu Almanya’dan sonra en çok kazanan ülke Finlandiya oldu. En çok loto oynanan ülkelerin başında gelen Finlandiya 15 kez büyük ikramiyeyi kazandı. Sıralamayı Danimarka 11, İtalya, İspanya 6, İsveç, Hırvatistan, Çekoslovakya 3, Slovenya, Macaristan, Litvanya, Estonya, Hollanda 2, İzlanda, Norveç 1 takip etti. Bu yılın büyük ikramiyesi olan 90 milyon Euro’yu geçtiğimiz 15 Mayıs çekilişinde Çekoslovakya’ya çıkmıştı. Her hafta Cuma akşamı Helsinki’de yapılan ‘Avrupa Lotosu’ çekişli en azından 10 milyon Euro ikramiye veriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X