Almanya ve Polonya’da enerji sistemlerini incelediler

Orhaneli Ahmet Necati Yılmaz Meslek Lisesi’nden yedişer öğrenci ve birer öğretmen olmak üzere iki grup halinde, AB ERASMUS- Öğrenci Hareketliliği çerçevesinde hazırlanan “Yenilenebilir Enerji Sistemleri(YES)” projesinin kabulü ile Almanya ve Polonya’ya gi

Almanya ve Polonya’da enerji sistemlerini incelediler

OSMAN SAK

Projenin Almanya ayağındaki okul Heidelberg’deki Carl Bosch Schule, Polonya ayağındaki okul ise Aviava Poland-Vocational Training  oldu. Temaslarında bu ülkelerin eğitim sistemleri ve teknik eğitim hakkında bilgi alan öğrenciler, yenilenebilir enerji kaynakları olarak özellikle solar enerji sistemlerini incelediler. Panel çeşitlerini ve yapılış prensiplerini gören öğrenciler, ayrıca hayvan gübresi ve ot gibi organik atıklardan biyogaz ve yanmış organik gübre elde edilen tesisi gezdiler. Ludwigshafen şehrindeki çöpten elektrik elde edilen termik santrali, Manheim’deki teknoloji müzesini inceleyen öğrenciler çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

 

POLONYA GURUBU

Polonya grubu ise Krakow, Wroclaw, Austwich’de kültürel aktivitelerde bulundular, Wroclaw Üniversitesi’nde “Yenilenebilir Enerji Sistemleri(YES)” ile ilgili bilgi alan öğrenciler, ayrıca YES ile ilgili fuar ve uygulama alanlarını ziyaret ettiler. Okul Müdürü Ali Osman Argın, “Bu proje ile yurt dışına giden öğrencilerde büyük bir heyecan ve öğrencilerimde girişimcilik ruhunun oluştuğunu, şimdiden ilerisi için kafalarında bir takım projeler tasarladıklarını gördüm” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X