Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Almanya Yunanistan krizinden faydalanmış!

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), Almanya’nın Euro Bölgesi’ndeki Yunanistan krizinden önemli ölçüde yararlandığını ileri sürdü.

Almanya'daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), Almanya'nın Euro Bölgesi'ndeki Yunanistan

Merkezi Almanya’nın Halle kentinde bulunan enstitü, Yunanistan ve Euro Bölgesi’ndeki borç krizlerinin Almanya ekonomisine etkilerine ilişkin yaptığı araştırmanın sonucunu yayımladı. Buna ilişkin açıklamada, “Almanya’nın sahip olduğu dengeli bütçe, büyük ölçüde Avrupa borç krizinden kaynaklanan düşük faiz ödemelerinin bir sonucudur” denildi.

Kriz ile karşı karşıya kalan yatırımcıların güvenli yatırımlara yöneldiği belirtilen açıklamada, Euro Bölgesi’ndeki borç krizi döneminde Almanya’nın bu etkiden “orantısız şekilde faydalandığı” vurgulandı.

Açıklamada, Yunanistan ile ilgili olumlu ve olumsuz haberlerin Alman devlet tahvili getirileriyle doğrudan ilişkili olduğuna işaret edilerek, Yunanistan için kötü haberlerin devlet tahvili getirileri açısından Almanya için iyi haber anlamına geldiği ifade edildi.

5 yılda 100 milyar euro

Almanya’nın krizden sağladığı getirinin Yunanistan borçlarını ödemese dahi krizin maliyetini karşılayacak düzeyde olduğu vurgulanan açıklamada, 2010-2015 yılları arasındaki borç krizinin, faiz yükünün azalması nedeniyle Almanya’nın bütçesinde yaklaşık 100 milyar euro tasarruf sağladığı kaydedildi.

Açıklamada, Almanya’nın son görüşülen kurtarma paketi de dahil olmak üzere Yunanistan’ın kurtarma paketindeki payının 90 milyar eurodan fazla olduğu belirtildi ve “Yunanistan hiç borç ödemese bile Almanya karlı çıkmıştır. Eğer Yunanistan, en azından borçlarının bir kısmını öderse yine de tasarruflar oldukça fazla” ifadesi kullanıldı.


Avatar Seç KAPAT
Türkiye'ye yerleşen ancak son 3 takvim yılında ülkede ikametgahı ve
Sıradaki Haber Yurt dışından elde edilen kazançlara vergi istisnası