Almanya’da dinmeyen acı

Almanya’nın Bavyera eyaletinde bulunan Schwandorf kasabasında 26 yıl önce kundaklama sonucu çıkan yangında hayatlarını kaybeden ve Almanya’daki ilk kundaklamanın kurbanları olan Fatma ve Osman Can ile oğulları ve Jurgen Hübner adlı Alman, Schwandorf Spita

Almanya’da dinmeyen acı

Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya, Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener, Schwandorf Belediye Başkanı Andreas Feller, Can Ailesi’nin hayattaki kızları Leyla Kellecioğlu, eş ve çocukları, Halası Şaziye Acar, Schwandorf Belediyesi Encümen üyesi Ferdi Erarslan, Schwandorf Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Camii hocası Hakif Sekmen ile çok sayıda Türk ve Alman hazır bulundu. Törende Belediye Başkanı Feller, Başkonsolos Kaya ve Din Hizmetleri ataşesi Şener birer konuşma yaptı. Şener, “Olayı tüm acısı ile hatırlıyor ve tekrarlanmasını engellemek için hepimize görev düşüyor. Biz aynı ülkede ve şehirde yaşayan kardeşleriz” dedi.

DUALAR EDİLDİ

Daha sonra Papaz Arne Langbein, Dekan Hans Amann ve Din görevlisi Hakif Sekmen ayrı ayı barış duası yaptılar. Schwandorf Kız Lisesi öğrencileri ırkçılığı kınayan bir gösteri yaptılar. Kilisedeki anma töreninden sonra olayın yaşandığı Habermeier Haus’a gelindi. Burada kurbanların adlarının bulunduğu duvarda çakılı şilte çiçekler konuldu ve saygı duruşu yapıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X