Almanya’da patlamada ölen Türk Bursa’da toprağa verildi

Almanya’nın başkenti Berlin’de seyir halinde patlayan araçta hayatını kaybeden 43 yaşındaki Mesut Ter, memleketi olan Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Hilmiye köyünde toprağa verildi.

Almanya’da patlamada ölen Türk Bursa’da toprağa verildi

Berlin’in Charlottenburg semtinde seyir halindeyken patlayan aracın terör maksadıyla infilak ettirildiğinden şüphelenildi.

racın büyükelçilikler ve hükümet binalarının yer aldığı semt istikametinde gitmesi bu şüpheyi daha da güçlendirdi. Ancak olayı soruşturan polis ve savcılık, olayın terörle alakası olmadığını açıkladı. Berlin Savcılığı Sözcüsü Martin Steltner, ‘cinayet’ üzerinde durduklarını söyledi. Patlayan araçta ölen sürücünün kimliğinin Türk kökenli Mesut Ter olduğu açıklandı. 43 yaşındaki Mesut Ter’in daha önce Polonya’da uyuşturucudan dolayı cezaevinde kaldığı bilgisi verildi. Mesut Ter’in kullandığı araca Rus mafyasının bombayı yerleştirmiş olabileceğinden şüpheleniliyor. 

Berlin’de bombalı saldırıda hayatını kaybeden Mesut Ter’in cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Türkiye’ye gönderildi. Ter’in cenazesi bugün ikindi namazını müteakip memleketi olan Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Hilmiye köyünde toprağa verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X