Almanya’da sinemaya silahlı saldırı

Almanya’nın Hessen eyaletindeki bir sinema salonuna girerek etrafa ateş açan silahlı saldırgan, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

Almanya’da sinemaya silahlı saldırı

Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Viernheim kentinde bir sinema salonuna giren silahlı kişi güvenlik güçlerince öldürüldü.

 

Hessen İçişleri Bakanı Peter Beuth, Eyalet Meclisi’nde yaptığı açıklamada, maskeli ve silahlı bir kişinin sinema salonunun da bulunduğu binaya girdikten sonra 4 el ateş ettiği bilgisinin geldiğini, bunun üzerine polis ekiplerinin olay yerine gittiğini söyledi.

 

Saldırgan etkisiz hale getirildi

 

Silahlı kişinin anormal hareket ettiğini ifade eden Beuth, saldırganın özel ekipler tarafından etkisiz hale getirildiğini kaydetti. Beuth, olay yerinde insanların bulunduğunu, bundan dolayı söz konusu kişinin öldürüldüğünü belirtti.

 

Darmstadt Polisi sözcüsü Bern Hochstadter de olay yerinde bulunan bir sırt çantanın polis ekipleri tarafından kontrol edildiğini ifade etti.

 

Almanya’nın güneyinde bulunan Vierheim kentinde yerel saat ile 15.00 sıralarında silahlı bir saldırgan, sinema salonunun da bulunduğu komplekse silahlı olarak girmiş ve çok sayıda kişiyi rehin almıştı.

 

Polis, saldırgana müdahale esnasında kullanılan gazdan etkilenen kişilerin olduğunu ancak saldırgan tarafından yaralanan kimsenin olmadığını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X