Almanya’da şok iddia!

Almanya’nın Hessen Eyalet İçişleri Bakanı Peter Beuth, Frankfurt kenti yakınlarındaki bir eve düzenlenen baskında, terör saldırısına hazırlandıkları öne sürülen Halil D. ve eşi Şenay D.’nin yakalandığını açıkladı.

Almanya’da şok iddia!

Associated Press haber ajansı, “Boston Maratonu saldırısına benzer bir eylem engellendi” ifadesini kullandı.

Almanya’da 1 Mayıs öncesi olası bir saldırı planı bozuldu. Hessen İçişleri Bakanı Beuth, elde edilen delillere göre, yakalanan çiftin eylem planı içinde olduğunu belirtti. İsimleri Halil ve Şenay D. olduğu öğrenilen Türk karı kocanın, Frankfurt kentinde yarın yapılacak bisiklet yarışı sırasında bomba patlatmayı planladıkları ileri sürüldü.

Frankfurt yakınlarındaki Oberursel’de yaşayan 35 yaşındaki Halil ile 34 yaşındaki eşi Şenay D’nin evlerine gece yarısı baskın düzenleyen özel harekat polisleri, Selefi oldukları tahmin edilen çifti yakaladı. Evde yapılan arama sırasında patlamaya hazır boru tipi bomba, patlayıcı madde, tüfek ve bir miktar da mermi ile mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.

 

Alman vatandaşı Halil D. ile Türk vatandaşı eşi Şenay D.’nin bir süredir polis takibinde olduğu da edinilen bilgiler arasında. Polisin Mart ayından beri telefonlarını dinlediği ve takip ettiği Türk karı kocanın, bir süre önce bir markette patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler satın aldığı öğrenildi. Frankfurt savcılık sözcüsü de Türk karı kocanın evinde yapılan aramada bomba, silah ve patlayıcı madde ile mühimmatın bulunduğu yönündeki bilgiyi doğruladı.

YARIŞ İPTAL EDİLDİ

Sorgusu tamamlanan çift, tutuklanarak cezaevine kondu. Alman polisinden ilerleyen saatlerde yapılan açıklamada, bisiklet yarışının güvenlik önlemi gerekçesiyle iptal edildiği duyuruldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X