Almanya’daki kanlı saldırıya Türkiye’den ilk tepki!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Almanya’da gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin “Dün gece Almanya’da gerçekleşen ve yabancı düşmanı olduğu anlaşılan ırkçı saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” dedi.

Almanya’daki kanlı saldırıya Türkiye’den ilk tepki!

Almanya’da gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin Türkiye’den ilk tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın “Dün gece Almanya’da gerçekleşen ve yabancı düşmanı olduğu anlaşılan ırkçı saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Olayı aydınlatmak için Alman makamlarının azami çaba göstermesini bekliyoruz. Irkçılık kollektif bir kanserdir.” dedi.

Almanya’nın Frankfurt şehri yakınlarındaki Hanau kasabasında silahlı bir saldırgan en az 9 kişiyi öldürdü. Silahlı saldırganın bir nargile kafe ve bir bakkal dükkanını hedef aldığı belirtiliyor. Ölenler arasında Türk vatandaşları olduğu ifade ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X