Almanya’dan Bursa’ya kültürel yolculuk

Almanya’da yaşayan Türk ailelerinin çocukları, Türkiye gezileri kapsamında Bursa’ya geldi ve Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Almanya’dan Bursa’ya kültürel yolculuk

Hayat Bildungsakademie Derneği tarafından organize edilen Türkiye turuna, Almanya Darmstadt’dan gelen 41 öğrenci katıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık’ın Heykel’deki Tarihi Belediye Binası meclis salonunda bir araya geldiği öğrenciler, Bursa’da gördükleri ilgi ve misafirperverlik nedeniyle teşekkürlerini iletti. Başkanvekili Karlık, gençlere Bursa’yı tanıttığı konuşmasında, “Tarih ve medeniyetin başkenti, UNESCO Kültür Mirası Bursa’ya geldiğiniz için çok mutluyuz. Ulu şehir Bursa, medeniyetin izlerini taşıyor. Bursa ile Darmstadt da kardeş şehirler, 45 yılı aşkın bir kardeşlik geçmişimiz var. Geleceğimizde de kardeşliğimizin tüm güzelliklerini yaşamak için birlik ve beraberliğimize önem veriyoruz” diye konuştu.

Gördükleri ilgi ve destekten dolayı mutluluk duyduklarını anlatan gençler, İstanbul ve Çanakkale’nin ardından geldikleri Bursa’da Türk olduklarını hissettiklerini dile getirdi. Gençler, Bursa’da tarihi ve turistik mekanların yanı sıra Uludağ’ı da gezecekler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X