Almanya’dan IKBY’ye 13 milyon avroluk silah

Almanya’nın terör örgütü IŞİD ile mücadele için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne 13 milyon avro değerinde silah yardımı yapacağı bildirildi.

Almanya’dan IKBY’ye 13 milyon avroluk silah

Almanya Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan listede, IKBY’ye gönderilecek silah ve mühimmat arasında, 30 milan tanksavar, 203 adet bazuka, 4 bin 80 G3 piyade tüfeği, 40 P1 tabanca, 10 bin el bombası, 10 ‘Dingo’ adlı askeri nakliye aracı ve 10 sıhhi araç, 6,5 milyon mermi, kış için çeşitli giysiler ve kişisel sıhhi malzeme yer alıyor. 

Bakanlığın açıklamasında, terör örgütü IŞİD’in Irak ve Suriye’de milyonlarca insanın hayatını tehdit etmeye devam ettiği belirtilerek, IŞİD’in bölgedeki istikrarı tehlikeye attığı, bunun Almanya’nın güvenlik çıkarlarını doğrudan tehdit ettiği ifade edildi. 

Almanya’nın uluslararası ittifak içinde hareket ettiği ifade edilen açıklamada, IŞİD’in son aylarda kısmen durdurulmasının ve geri çekilmesinin başarıldığını, Almanya’nın da şimdiye kadar yapılan yardımlarla buna katkıda bulunduğu belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X