Almanya’dan İncirlik resti

Almanya’nın İncirlik Üssü’nde konuşlu askerlerini geri çekmeye hazırlandığı öne sürüldü. Alman milletvekilleri, İncirlik Üssü’ne yönelik ziyaret gerçekleşmediği takdirde Alman askerlerinin geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Almanya’dan İncirlik resti

Türkiye ile Almanya arasındaki İncirlik krizi yeniden gündemde. Alman milletvekillerinin İncirlik ziyaretinin Türkiye tarafından resmi olarak geri çevrilmesinin ardından koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) üsten geri çekilmeyi talep ettiği öne sürüldü.

Der Spiegel, Alman ordusunun Tornadolar için yeni üs arayışının başladığını da yazdı. Habere göre, SPD Savunma Politikaları Sözcüsü Rainer Arnold, IŞİD’e karşı mücadelede uluslararası koalisyona destek amacıyla İncirlik’te bulunan keşif uçakları Tornadoların geri çekilmesini talep etti. Haserde Arnold’un, ‘Federal hükümetin şimdi Alman askerlerinin konuşlandırılacağı yeni üssü belirlemesi gerekiyor’ dediğine yer verildi.

 

Haberde ayrıca şu sıralar Tornado ve yakıt ikmal uçaklarının Kıbrıs ya da Ürdün’de konuşlandırma imkanı olup olmadığının araştırıldığı belirtildi. 

Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’in sözcüsünün ‘Koalisyon güçlerine destek amacıyla yürütülen misyona Türkiye üzerinden devam etmek istiyoruz ancak İncirlik alternatifsiz değil’ açıklaması aktarıldı. 

ERMENİ TASARISI

Türkiye ile Almanya arasındaki İncirlik krizi bir süredir devam ediyor. Türkiye, Alman Federal Meclisi’nde kabul edilen “Ermeni soykırımı” kararından bu yana Alman siyasilerin üssü ziyaret taleplerini geri çeviriyor. Gerginliğin aşılması ve Alman siyasilere izin çıkması için Alman Savunma Bakanı von der Leyen İncirlik ve Ankara’yı ziyaret etmiş ancak temaslardan sonuç alınamamıştı. Almanya eylül ayında yeniden bir ziyaret planladığını açıklamış ancak bu talep de geçen hafta Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım tarafından geri çevrilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X