Almanya’dan Irak’a 100 muharip asker

Iraklı peşmergelere silah ve teçhizat gönderen Alman hükümeti, şimdi de bölgeye 100 muharip asker göndermek için düğmeye bastı.

Almanya’dan Irak’a 100 muharip asker

Almanya terör örgütü IŞİD’e karşı savaşan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) desteğini genişletmeyi planlıyor. Bölgedeki permergeyi eğitmek amacıyla 100 muharip asker göndermeyi planlayan Alman hükümetinin, hazırlanan tezkereyi Federal Meclis’e sunulacağı bildirildi. 

İlk birliklerin önümüzdeki aydan itibaren bölgeye ulaşması planlanırken, Alman uzmanların aralarında mayın tarama ve etkisiz hale getirmenin de bulunduğu bir dizi askeri eğitim vereceği bildirildi. Alman medyasında yeralan haberlere göre peşmergeye silahlı eğitim kararının Meclis tezkeresiyle düzenleneceği belirtiliyor.

TEZKERE METNİ 17 ARALIK’TA

Alman hükümetinin üzerinde durduğu noktalardan birini, IŞİD’e karşı mücadelenin BM ve NATO kararları dışında verilmesi meydana getiriyor. Adalet Bakanı Heiko Maas ve İçişleri Bakanı Thomas de Maizière’in, bu yöndeki bir kararın anayasayı ihlal edip etmediğini görüşmesi ve tezkere metninin Bakanlar Kurulu’nun 17 Aralık’ta yapacağı toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X