Almanya’dan silah ambargosu

Almanya, bozulan ilişkiler gerekçesiyle Türkiye’den gelen silah taleplerini askıya aldı.

Almanya’dan silah ambargosu

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Berlin Yönetimi’nin yaşanan insan hakları ihlalleri nedeniyle Türkiye’den gelen tüm önemli silah ihracat taleplerini askıya aldığını duyurdu. 

Berlin’de bir panelde konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, “Türkiye’nin bize yaptığı tüm önemli silah taleplerini askıya aldık; bunlar gerçekten de az sayıda değil” dedi. 

Gabriel’in bu açıklamasına Almanya Başbakanı Angela Merkel, tepki gösterdi ve Türkiye’ye silah sevkiyatının tamamen yasaklanmasına karşı olduğunu dile getirdi.

ANKARA’DAN SERT AÇIKLAMA

Alman Dışişleri Bakanı Gabriel’in ‘Türkiye’ye silah sevkiyatını durdurduk’ açıklamasına AB Bakanı Ömer Çelik, sert yanıt verdi.  

İngiltere’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Çelik,’Silah vermemeleri Türkiye’ye zarar vermez. Türkiye kendini egemen bir devlet olarak korur. Ama sadece kendi sınırlarını değil Avrupa’yı da koruyor’dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X