Almanya’dan “Sosyal medya” yasası! Ağır cezalar uygulanacak…

Alman hükümeti sosyal medya ağlarına yönelik çalışmalarını tamamladı ve ‘sosyal ağ yasasını’ çıkardı. Yasa kapsamında taciz-tehdit edenlere hapis cezası uygulanacak. Sosyal ağ platformları ise yükümlülükleri gereği suç işleyenlerin IP adreslerini devletle paylaşacak.

Almanya’dan “Sosyal medya” yasası! Ağır cezalar uygulanacak…

Avrupa Birliği’nin (AB) ilk olarak ortaya çıkardığı sosyal medya yasasının ardından Almanya’da harekete geçildi.

Türkiye’de ifade özgürlüklerinin kısıtlandığını iddia ederek olası sosyal medya düzenlemelerine karşı çıkanlar, çok daha ağır yaptırımları içeren kısıtlamaları hayata geçiriyor.

Almanya’da dijital ortamda işlenen suçları hızla tespit edip, ağır cezalara mahkum edecek yasal düzenleme onaylandı.

Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformları işlenen;

-Irkçı söylemler ya da halkı kışkırtan ifadeler

-Taciz, tecavüz ya da ölüm tehdidi gibi suç ifadelerini sadece silmekle kalmayacak. Platformun yeni yükümlülüğü olarak emniyet birimlerine bildirmek de artık zorunlu olacak.

Sosyal medyada işlenen suçların faillerinin yakalanabilmesi için paylaşımın yapıldığı bilgisayarın IP adresi ve şifresi de emniyet birimlerine iletilecek. Kişiye yönelik taciz ya da aracına zarar vermekle tehdit etmek de ‘nitelikli suç’ kapsamına giriyor.

Dijital ağlardan tehdit suçunu işleyenler 2 yıla, ölümle tehdit edenler 3 yıla, hakaret edenler ise yine iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. (Akşam)

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X