Almanya’dan Suriye ‘açılımı’

Almanya Federal Dış İstihbarat Servisi’nin (BND) Şam’da çalışanlarını konuşlandırmak için bir ‘merkez’ açmayı hedeflediği öne sürüldü.

Almanya’dan Suriye ‘açılımı’

Bild gazetesinde yer alan haberde, BND çalışanlarının uzun süredir düzenli şekilde Şam’a gidip orada Suriyeli meslektaşlarıyla görüştüğü iddia edildi. Haberde, bu görüşmelerin, Alman hükümeti içinde de çok az kişi tarafından bilindiği savunuldu.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

BND’nin Şam’da çalışanlarını konuşlandırmak için en hızlı şekilde bir ‘merkez’ açmayı istediği ve bunun hazırlıkları sürdürdüğü savunulan haberde, bunun için BND çalışanlarının şu an kapalı olan Almanya’nın Şam Büyükelçiliğinin kullanabileceğinin düşünüldüğü, hükümetin bu konuda kararı 2016’nın başında vereceği kaydedildi.

Almanya, bu girişimiyle IŞİD’e karşı Şam’da bir ortak istihbarat ofisi kurarak Suriye’deki savaşın başladığı 2011’den bu yana Suriye lideri Beşar Esad’la işbirliği yapan ilk Batılı ülke olmayı hedefliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X