Almanya’dan Suriye’ye bin 200 asker

Almanya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Volker Wieker, Suriye’de IŞİD’le mücadelede kullanılmak üzere Almanya’nın göndereği Tornado keşif uçaklarının konuşlanacağı yerler konusunda Türkiye ve Ürdün ile görüşüldüğünü bildirdi.

Almanya’dan Suriye’ye bin 200 asker

Gönderilecek 4 ila 6 keşif uçağının silah taşımayacağını belirten Almanya Genelkurmay Başkanı Wieker, Suriye’de görev yapacak keşif uçakları, bir fırkateyn ve bir yakıt ikmal uçağı için yaklaşık bin 200 askerin bölgeye gönderileceğini, ancak bunun nihai karar olmadığını söyledi. Wieker, “Uçakların İncirlikte ve Amman’da konuşlandırılması için Türkiye ve Ürdün ile karşılıklı görüşmeler sürüyor” dedi.

Koalisyon güçlerinin bombalama yapmak için yeterince güç ve aracı bulunduğunu kaydeden Volker Wieker, “İhtiyaç duyulan, karada neler olduğunun tespit edilmesi. Bu konuda bizim Tornado uçaklarımızın çok katkısı olacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X