Almanya’dan vazgeçtiler

Daha iyi bir hayat için Almanya yollarına düşen mülteciler, hayal ettiklerini bulamıyor. Bu yıl içerisinde tam 55 bin sığınmacı gönüllü olarak kendi ülkesine geri döndüğü açıklandı.

Almanya’dan vazgeçtiler

Umduğunu bulamayan mülteciler Almanya’yı terk ediyor. Yıl içerisinde sığınma başvurusunda bulunan yaklaşık 55 bin kişi, gönüllü olarak ülkesine döndü. Buna karşılık iltica başvurusu reddedilip sınır dışı edilenlerin sayısının da 25 bin olduğu belirtildi.

Gönüllü geri dönüşlerde son 16 yılın en yüksek rakamının ortaya çıkmasında devletin yaptığı mali yardımın da etkili olduğu bildirildi. Bir diğer etkenin de sığınmacıların sınırdışı edilerek Almanya’ya bir süre sonra yeniden gelebilme imkanını kaybetmek istememelerinin etkili olduğu tahmin ediliyor.

ÇOĞUNLUK BALKAN ÜLKELERİNDEN…

Gönüllü olarak Almanya’yı terk eden sığınmacıların büyük çoğunluğunu Batı Balkan ülkelerinden gelenler oluşturuyor. Bu ülkelerden gelen sığınmacıların büyük çoğunluğunun Almanya’da uzun süredir mülteci statüsünü elde edemeyen ve sınır dışı edilmenin eşiğinde olanlar olduğu belirtiliyor.

Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi’nin (BAMF) verilerine öre, Kasım 2016’ya kadar ülkesine geri dönenlerin 15 binini Arnavutluk vatandaşları oluşturuyor. Onları ülke başına yaklaşık 5 bin sığınmacıyla Sırbistan, Irak ve Kosova takip ediyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X