Almanya’nın kardeş şehirleri gözden geçirilecek

Hollanda ve Almanya ile yaşanan gerilim, Büyükşehir Belediyesi’nin dün toplanan meclis gündemini oluşturdu. MHP Grubu verdiği önergeyle, Büyükşehir Belediyesi’nin Almanya’nın Darmstad ve Klumbach askıya alınmasını talep etti.

Almanya’nın kardeş şehirleri gözden geçirilecek

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Önergede, özellikle Almanya’nın aldığı kararın Avrupa’nın çok önem verdiği Kopenhag kriterleri ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarıyla bağdaşmadığı belirtilirken, bu yanlış uygulamalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da çok sert tepki gösterdiği vurgulandı. Meclise bu konuda birlikte hareket etmeye çağıran MHP Grubu, daha önce Büyükşehir Belediyesi’nin Almanya’nın Darmstad ve Klumbach şehirleri arasında imzaladığı kardeşlik anlaşmalarının iki ülke arasındaki sorunlar bitinceye kadar askıya alınmasını ya da iptal edilmesini önerdi.

KARAR SALI GÜNÜ…

Öneriyi dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Almanya’da 3 milyon Türk’ün yaşadığını hatırlatarak, “Biz o anlaşmaları orada yaşayan Türkler için, onlara ulaşabilmek için yaptık. Bağları koparırsak onlara zararı olabilir. Hukuk Komisyonu arkadaşlar görüşsün salı günü değerlendirelim. İki ülke arasındaki sorunlar bitinceye kadar kardeş şehir ilişkilerimizi dondurabiliriz, Salı günü böyle bir karar alabiliriz. Sadece Almanya ile kardeş şehirlerimiz var Hollanda ile kardeş şehrimiz yok” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X