Almanya’ya davet yok

TSK tarafından organize edilen en büyük fiili atışlı tatbikat olan Efes tatbikatına bu yıl 19 dost ve müttefik devlet katılırken, tatbikata geçtiğimiz senelerde katılan Almanya’nın bu sene katılmayacak olması gözden kaçmadı.

Almanya’ya davet yok

Türkiye’nin ev sahipliğinde Batı Anadolu, Orta Ege, İzmir Körfezi ve Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi’nde gerçek mermi kullanılarak yapılan ve Türkiye’nin en büyük fiili atışlı uygulaması olan “Efes-2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı”, bu yıl 7-11 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

2016 senesinde ilk kez uluslararası çapta gerçekleştirilen Ege Ordu Komutanlığının sevk ve idaresindeki tatbikata bu yıl 19 dost ve müttefik ülkenin unsurları katılacak.

19 ÜLKE DAVET EDİLDİ, ALMANYA VE POLONYA YOK!

Türkiye’den Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, sivil kamu kurum ve kuruluşların katılacağı uygulamayı bu sene ABD, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Bosna Hersek, Gürcistan, İngiltere, İtalya, Katar, Kazakistan, Kosova, Macaristan, Makedonya, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Slovakya ve Suudi Arabistan’dan da birlik ve unsurların katılacağı duyuruldu.

Geçtiğimiz senelerde uygulamaya fiilen katılan Almanya ve Polonya’nın tatbikata davet edilmemesi ise gözlerden kaçmadı.

ALMANYA İLE İLİŞKİLER GERGİN

Geçtiğimiz dönemde Almanya ile ikili ilişkiler, İncirlik krizi ve Almanya’nın asker çekmesi, FETÖ’cülerin iltica isteklerine müspet cevap vermesi gibi konular sebebiyle  gerilmişti.

Almanya’nın dev tatbikata davet edilmemesinin altında ki sebep gerilen ilişkilerin yattığı öne sürülüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X