Almira’dan örnek proje

Almira Otel, ‘Otizmde Yetişkin İstihdam Projesi’ ile örnek bir çalışmaya imza attı.

Almira’dan örnek proje

Alima Otel’in Genel Müdürü Ersin Yazıcı’nın geçen yıl 2 Nisan’da başlattığı proje kapsamında otimizli çocukların sosyal hayata katılmaları hedefleniyor.

Proje konusunda yapılan ve Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kasım Tilki, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Hacıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şevket Barça, Renk Otizm Derneği Başkanı Ferhan Özvatan, Yağmur Çocuklar Derneği Başkanı Saadet Türkmen ve Özel Eğitim Öğretmeni İsmail Türkoğlu katıldığı toplantıda konuşan Almira Otel Genel Müdürü Ersin Yazıcı, otizmli çocukların yalnızca bir gün hatırlanmayıp, sosyal hayata katılmasını amaçladıklarını söyledi.

Proje kapsamında 2015 Mayıs ve Haziran aylarında temel eğitimler ve yoğun eğitimler aldıklarını anlatan Yazıcı, bir yılı aşkın süredir de otizmli bir genci istihdam ettiklerini ifade etti.

Vali Yardımcısı Ergun Öztürk de, otizmin yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıktığını belirterek, “Otizmde en iyi tedavi erken ve yoğun bir eğitimdir. İlimizde il milli eğitimine bağlı 2 okulda 149 şubede 482 otizmli çocuk eğitim alıyor. Ayrıca okulların alt özel sınıfları ve özel rehabilitasyon merkezlerinde de bin 40 otistik çocuk eğitim görüyor. İlimizde 4 dernek ve bir federasyon da bu anlamda çalışıyor” dedi.

İstihdam edilen otizmli bireyin annesi Sabahat Leblebiciler ise “Oğlum işe başladıktan sonraki birkaç gün zorlandı tabiki ama sonrasında alışmaya başladı. Otelde arkadaşları oldu, disiplini arttı, kendisine bakmaya başladı. Mesela her maaşını aldığında bizi yemeğe götürebilmek onu çok mutlu ediyor. Bu çocuklarımıza güvenelim ve sevelim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X