Alparslan Çelik tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi

İzmir’in Karabağlar semtindeki bir lokantada gözaltına alınan, aralarında Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüğü açıklamaları basına yansıyan Alparslan Çelik’in de bulunduğu 15 zanlı tekrar adliyeye sevk edi

Alparslan Çelik tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi

Alınan bilgiye göre, Karabağlar ilçesindeki bir restoranda üzerlerinde silah olduğu gerekçesiyle yapılan ihbar üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Çelik ile 14 zanlının cuma günü İzmir Adliyesi’ne sevk edilmesinin ardından haklarındaki dosya Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcılığına devredildi.

 

Bunun üzerine şüpheliler İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderildi. Burada işlemleri tamamlanan şüpheliler yeniden adliyeye sevk edildi.

 

Savcılıktaki sorgularının ardından 15 şüpheli tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi.

 

Olay

 

Karabağlar ilçesindeki bir lokantada silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar doğrultusunda üzerlerinde ruhsatsız 3 tabanca, otomobillerinde ise 1 Kalaşnikof uzun namlulu silah ele geçirilerek gözaltına alınan 15 zanlının evlerinde yapılan aramalarda da ruhsatsız 3 tabanca, 1 pompalı tüfek ile 2 telsiz ele geçirilmişti.

 

Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü yönündeki basına yansıyan açıklamalarıyla bilinen Alparslan Çelik’in, “sahte para” suçundan hakkında kesinleşmiş 2,5 yıl hapis ve 2 bin lira para cezası bulunduğu, zanlının ayrıca “hükümlünün kaçmasına yardım” ve “dolandırıcılık” suçlarından da Elazığ Emniyet Müdürlüğünce arandığı tespit edilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X