Alpiş Group’tan 300 Milyon TL’lik yatırım

Aden House projesinin 300 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirildiğine vurgu yapan Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Karaalp, söz konusu projenin İstanbul Caddesi’nin yükselen değerine katkı sağlayacağını kaydetti.

Alpiş Group’tan 300 Milyon TL’lik yatırım

ASLIHAN AYDIN

Alpiş Group tarafından İstanbul Caddesi üzerinde 300 milyon lira yatırım ile hayata geçirilecek 690 daire ve 22 iş yerinden oluşan Aden House projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, Aden House projesinin temel atma törenindeki konuşmasında yaklaşık 12 yıl boyunca Nilüfer’de projeler yaptıklarını hatırlattı. Osmangazi’ye ise Alpiş Tuana Evleri ile giriş yaptıklarını ifade eden Karaalp, ”Yabancı müşterilerimize yapılan satışlarla ile Tuana Evleri’nde bir ivme yakaladık. Umarım bu projemizde de benzer bir ivme yakalar ve ülkemize döviz girdisi sağlayabiliriz. Tuana Evleri projesinin ardından hemen yanındaki eski bir fabrikanın bulunduğu alanı satın alarak, belediyelerimiz ile kentsel dönüşüm çalışmasıyla bir proje geliştirdik” dedi. 

690 DAİREDEN OLUŞUYOR

Projenin 136 bin metrekare kapalı alan ve 2 bin 500 metrekare ticari alandan oluştuğunu dile getiren Karaalp, ayrıca 13 bin metrekare de yeşil alana sahip olduğunu anlattı. Karaalp, ”Projemiz 690 daire ve 22 işyerinden oluşacak. 1+1’den 5+1’e kadar daireler olacak. İnşaat süresini ise 24 ay olarak planladık. 300 milyon lira maliyet ile gerçekleştireceğimiz projemizde en az 750 işçi ve 25 teknik personel çalışacak. Projemiz İstanbul Caddesi’nin yükselen değerine katkı sağlayacak” diye konuştu.

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Türkiye’nin deprem bölgesinde yer aldığı için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğine işaret etti. Altepe, ”İstanbul Caddesi’nden geçerken hep kötü bir görüntü vardı. Eski bir fabrika bulunuyordu. Harabe haline gelmiş binanın bir an önce kalkmasını bekliyorduk. Şimdi ise burası tüm donanımları ile birlikte güzel bir konut alanı kazanıyor” dedi. Konut alanlarındaki otopark sorununun çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Altepe, ”690 konutluk bu sitede 230 otopark yapılması zorunlu olmasına rağmen bin otopark yapılıyor. Bu şehrin yenilenmesi için büyük bir adım” diye konuştu. 

BURSA’NIN PRESTİJ CADDESİ

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, kentsel dönüşümün Türkiye’nin gündeminde olduğunu ve hızla çalışmalara devam ettiklerini kaydetti. İstanbul Caddesi’nin şehir içinde bir cadde kimliğine kavuşacağının altını çizen Dündar, ”Ticaret merkezleri de buraya geliyor. Burası Bursa’nın prestij caddesi olacak” ifadelerini kullandı. Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve Zekeriya Birkan ve Suudi Arabistan Ataşesi Prof. Dr. Mosaad Abdulmunem de temel atma töreninde hazır bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X