Altay’a patladık! 5-3

İnegölspor 4 haftalık galibiyet hasretine İzmir’de son verdi. Gol düellosu şeklinde geçen maçta Yasin, Ömürcan, Cihan (2) ve Mümin ile sonuca giden bordo beyazlılar play off iddiasını güçlendirirken, rakibinin de 2.Lig’le bağlarını iyice zayıflattı.

Altay’a patladık! 5-3

SADULLAH ORGAN

Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup’ta sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak bir çok önemli fırsatı değerlendiremediği için yarışta ağır yara alan İnegölspor, İzmir’de Altay’a patladı. Bordo beyazlılar, Atatürk Stadı’nda karşılaştığı grup sonuncusu Altay’ı 5-3 mağlup ederek, hem 4 haftalık galibiyet hasretine son verdi hem de ligde kalmak için çırpınan rakibinin umutlarını iyice tüketti.

Grupta en alt sırasında bulunan ve 19 haftadır 3 puanı bir arada göremeyen 101 yıllık geçmişe sahip Altay’ın oyuncuları maç sonunda büyük üzüntü yaşadı.

 

60 TARAFTAR İZLEDİ

Altay’ın cezası nedeniyle sadece 60 kadar İnegölspor taraftarının izlediği maç sağanak yağmurla birlikte kayganlaşan zeminde oynanırken, ilk gol 5. dakikada Altaylı Mikail’den geldi. İnegölspor, 30. dakikada Yasin Görkem’in golüyle skoru eşitledi: 1-1. 35’te Yüksel’in kaleye gönderdiği topu Semih çizgiden çıkarırken, 53’te Cihan’ın ortasında Ömürcan voleyle İnegölspor’u 2-1 öne geçirdi. 56’da Okan’ın ortasında Cihan rövaşatayla ağlara havalandırdı: 1-3. 65’te Cihan’ın kafa şutunda Hayrullah topu çizgiden uzaklaştırırken, 70’te Ersel’in pasıyla hareketlenen Cihan, kaleci Burak’ın yanından topu ağlarla buluşturdu: 1-4.

SON SÖZÜ MÜMİN SÖYLEDİ

80’de İnegöl ceza sahasında yaşanan karambolde Emrah farkı ikiye indirdi: 2-4. 82. dakikada kaleciyi geçen İhsan’ın topunu Semih sakatlanma pahasına çıkartarak gole izin vermedi. 90’da Yasin’in ceza sahası içinde Yüksel’e yaptığı hareket sonucu Altay kazandığı penaltıyı Kürşat ile gole çevirdi: 3-4. Altay’ın tüm riskleri aldığı 90+5’te Mümin orta alanda buluştuğu topla hareketlendi, kaleci Yüksel’in kalesini de terk etmesinden yararlanarak yaklaşık 20 metreden topu boş kaleye gönderip maçın skorunu ilan etti: 3-5.

Bordo beyazlılar maç sonunda İzmir Atatürk Stadı’nda kendilerini destekleyen 60 dolayındaki taraftarıyla galibiyet sevincini paylaştı.

101 yıllık maziye sahip Altay İnegölspor yenilgisinin ardından 3.Lig’e bir adım daha yaklaşırken, siyah beyazlı takımın oyuncularını müsabakanın hakemleri teselli etmeye çalıştı.

STAT: İzmir Atatürk

HAKEMLER: Murat Türker (***), Cumhur Altay (***), İbrahim Çağlar Uyarcan (***)

ALTAY

1 Burak Cengiz    *

4 Kürşat Ergün    **

7 Emrah Kaya    **

77 81 İhsan Deniz    –

8 Cumhur Yılmaztürk    **

10 Raşit Sevindir    **

13 Hayrullah Çelik    **

17 Mikail Albayrak    **

19 60 Aziz Ceylan    *

39 Hikmet Güney    **

52 Hüsamittin Yener    *

61 Yüksel Kayaalp    **

74 İsmet Kavuştu    *

İNEGÖLSPOR

1 Hamdi Tevfik    ***

2 Kemal Hastürk    ***

3 Alişan Ural    **

4 Semih Durmuş    ***

16 86 Ali Aytemur    –

5 Bilal Özdemir    ***

8 Yasin Görkem    ***

14 Okan Deniz    ***

18 Cihan Yılmaz    ****

19 73 Muhammed Öz    *

53 Ersel Aslıyüksek    ***

67 Uğur Kavuk    ***

81 Ömürcan Yıldırımlı    ***

9 78 Mümin Aysever    **

GOLLER: Dk. 5 Mikail, Dk. 80 Emrah, Dk. 89 penaltı Kürşat (Altay), Dk. 30 Yasin, Dk. 53 Ömürcan, Dk. 56, 70 Cihan, Dk, 90+5 Mümin (İnegölspor)

SARI KARTLAR: Hayrullah (Altay), Okan, Cihan (İnegölspor)

KIRMIZI KART: Dk. 90 Yasin Görkem (2.sarıdan/İnegölspor)

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X